Как да различим настинката от алергията? Симптомите!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Понякога хремата и кашлицата не са симптоми на настинка. Може би става дума за алергия.

Настинките се причиняват от стотици различни вируси. Те са заразни и са навсякъде. Алергията пък е резултат на хиперфункция на имунната система. Тялото разпознава като „враг” безвредни вещества. Например - мухъл, цветен прашец. Как да разпознаем алергията от настинката обаче? За съжаление дори за лекарите е трудно. Но ето малко информация, която може да ви помогне.

Продължителността на настинката е не повече от 14 дни.При алергиите е малко по-различно. Те могат да ви мъчат месеци. Дори повече! Зависи, от времето, през което сте изложени на алергена. Най-често настиваме през зимата, а алергията може да се появи по всяко време на годината. Въпреки че тя се проявява и сезонно - като сенна та хрема, например.

Симптомите на алергията се проявяват веднага след излагане на алергена. Най-често те са силен сърбеж и сълзене на очите. И хрема! При настинките, секретът е жълтеникав цвят, докато при алергиите е бистър. Възпаленото гърло и кашлицата са характерни предимно при настиване.

Ако сте хванали вирус, твърде вероятно е да изпитвате болки.В мускулите, в ставите. При алергията няма болка. Същото се отнася и за треската. Тя е твърде характерна при настинка, но няма как да бъде в резултат от алергия.

За да предотвратите алергичните симптоми трябва да избягвате самите алергени.Най-общите са полен, цветен прашец, акари, хлебарки, мухъл. За да се предпазите от настинка пък, обличайте се добре, мийте по-често ръцете си и стойте далеч от заразени хора. 


 

Коментари към "Как да различим настинката от алергията? Симптомите! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg