Как да разпознаеш хората, от които нямаш нужда?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Новата година наближава, а това винаги е време за кратка равносметка. Какво постигнахме, какво не успяхме, какво трябва да променим? Но най-трудно е, когато трябва да вземем решение за хората около нас. Да съберем сили, да признаем, да бъдем смели, но и обективни. Дали става дума за интимен партньор, приятел, колега или познат по чашка, няма значение. Забележите ли това поведение, по-добре изхвърлете въпросната персона от живота си. Или поне я игнорирайте максимално.

1. Търси те, само когато й е удобно. Не си губи времето с човек, който ти подарява време и внимание, когато на него му е изгодно. Ако на някого наистина му пука, ще създаде пространство в живота си, винаги отворено за теб.

2. Не вярва в мечтите ти. Колко и какво си в състояние да постигнеш, зависи само от теб! Няма как друг да определя способностите ти и хората, които истински те обичат, знаят това. Да, те може да са скептични, но никога няма да спрат да те подкрепят.

3. Чувстваш се като в капан. Твоите действия, планове, дори елементарни желания винаги трябва да са съгласувани или поне споделени с въпросната личност. В здравата връзка и вратите, и прозорците са широко отворени. За да си свободен и да имаш въздух!

4. Лъже те. Лъжата е най-висшата форма на неуважение, даже да е казана с цел спестяване на проблеми. Можеш да държиш до себе си човек, който не те обича. Не човек, който не те уважава, недей!

5. Завижда ти. Уж е благородно, но душата ти добре усеща злобните нотки в коментарите, макар да не смееш да го признаеш на глас. Завистта не е признак, че някой иска да е като теб, а признак колко много не харесва себе си! Може ли човек, който не харесва себе си, да харесва някой друг?

Има още признаци, че някой не заслужава компанията ти, чувствайте се поканени да ги споделите. Но колкото и много да изброим, истината се крие в емоциите ни. В начинът, по който се чувстваме, когато въпросният човек е наблизо. Нека бъдем по-обичливи към себе си и да не позволяваме друг да ни пречи, да решава и диктува живота ни. Да затвориш вратата след себе си е трудно, но пък може би нещо прекрасно те чака навън…

 

Вижте още:

Думите, които влюбеният мъж никога не казва!

Какво е да бъдеш истински победител? (видеото, което взриви Интернет)
 


 

Коментари към "Как да разпознаеш хората, от които нямаш нужда?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg