Как да се грижите за различните типове коса?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим
Ако имате прекалено много лоши дни свързани с косата си, това със сигурност означава, че може би не се грижите за нея според типа й, защото начинът, по който се грижите за косата си, се основава предимно на това. 
 
Именно затова е наложително да се използват продукти, които са насочени към коригиране на проблемите, специфични само за вашия тип коса. 
 
Ето и някои лесни съвети как да се грижите за своята коса, независимо какъв тип е тя:
 
Права коса
 
Правата коса обикновено е отпусната и плоска. 
 
Тя е идеална за дните, когато се харесвате и искате да покажете дългата си права коса, но в дните, когато искате малко повече обем, то най-вероятно желаете косата ви да е по-жива. 
 
Ето защо се нуждаете от гама продукти, които ще увеличат обема и живота на косата ви. 
 
За най-добри резултати ви препоръчваме да използвате шампоан и балсам, които са разработени специално за вашият тип коса и са предназначени да придават обем.
 
Започнете да ги използвате три или четири пъти седмично и не след дълго определено ще забележите резултати
 
Вълниста коса
 
Жените с вълниста коса знаят, че са някъде в средата на спектъра, защото нито имат къдрици нито пък косата им е идеално права. Независимо от това обаче, трябва да се грижите за вълнистата си коса поради липса на влага. 
 
Стремете се да използвате шампоани, които съдържат натурално бадемово масло и минерални масла, които ще се абсорбират в скалпа ви и ще подхранят косата дълбоко.
 
За завършек използвайте и подходящ балсам за коса, който ще възстанови мекотата на косата, ще я подхрани и заздрави допълнително.
 
Къдрава коса
 
Ако имате къдрава коса, то най-вероятно знаете, че къдриците са може би най-големият враг. Освен това е много важно къдравата коса да едобре хидратирана, тъй като при липса на влага къдриците започват да имат изтощен вид. 
 
Това, от което имате нужда е продукт, който ще хидратира в дълбочина косата ви и ще предотврати изтощаването на къдриците.
 
За най-добри резултати използвайте шампоани и балсами предназначени специално за къдрава коса, а също така и масла за коса, като например от рициново или бадемово масло, които допълнително ще вдъхнат живот на вашите къдрици.
 
 
 

 

Коментари към " Как да се грижите за различните типове коса?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg