Как да се погрижите за стъпалата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Начинът на живот, стилът ви на обличане, удобните или не чак толкова обувки, динамично ежедневие, домакинстване вкъщи…, всичко това се отразява на стъпалата на краката, а те в края на деня са все по-уморени.

Ето как можете да се погрижите, като си направите един много лесен и ефикасен масаж. Може и вашият любим да ви го направи. 

Ще подобрите кръвообращението в областта на стъпалата, давате тонус на целия организъм.

Вечер, започнете с поглаждания.

Хванете стъпалото с две ръце, като палците на ръцете са върху горната му част на стъпалото, а останалите пръсти обхващат долната част. Продължете с кръгообразни, плавни, движения с палците си от върха на пръстите по цялата дължина на стъпалото, до глезена. После направете това в посока към частта, от която започнахте. Повторете поне три, до пет пъти.

Продължете тези поглаждания и върху долната част на стъпалото в същия ред.

Кръгов масаж на глезена

Ще помогнете на крайниците да се отпуснат приятно. Хванете с едната си ръка петата, а с другата обхванете предната част от стъпалото. Започнете внимателно и бавно да въртите по пет пъти първо в едната, а след това в другата посока.

Продължете с издърпване и усукване на пръстите

Хванете добре стъпалото под свода, като с палеца и показалеца на другата ръка хващате всеки пръст на крака и съвсем леко го издърпвате, придвижвайки пръстите си от основата до върха. Продължете, все едно завивате масурче, внимателно с усукващи движения между палеца и показалеца от основата до върха на всеки пръст поотделно, и обратно.

Следва да хванете крака зад глезена и с палеца на другата ръка, от три до пет пъти, да плъзгате от основата на пръстите до петата.

Хванете крака отново зад глезена и с палеца на свободната си ръка натиснете силно в средата на стъпалото, точно под възглавничките. После изтеглете палеца по посока към петата, като натискате съвсем нежно. Приложете по пет пъти за всеки крак.

Завършвате като повторите движението, с което започнахте в началото.

Вижте още:

Тайната на щастието

Храни, които гонят стреса


 

Коментари към "Как да се погрижите за стъпалата ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg