Как да се погрижите за съвършените вежди

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Гъстите вежди са хитът, който завладя света на красотата. Въпреки че не всички жени се радват на вежди в стил Кара Делевин, повечето дами полагат грижи и за тази част от лицето си, която може да направи с визията чудеса.


В грижата за веждите обаче неведнъж сте се сблъсквали с някои популярни схващания, които спокойно можем да наречем митовете. Как наистина да се погрижим за веждите?


Мит е, че моливът е най-добрият начин да запълните веждите

По принцип с молив с лекота се постига така желаната гъстота на веждите, но продуктите на основата на пудра създават по-естествен вид. Пудрите са много по-лесни за блендиране, но за целта имате нужда и от качествена четка под прецизен ъгъл.


Мит е, че няма какво да направите, ако сте прекалили с махането им


Има един простичък съвет, който можем да ви дадем. За да стимулирате растежа на веждите, решете ги с четка за вежди, като минавате нагоре и настрани, а след това ги хидратирайте добре. На козметични пазар ще намерите и продукти, които стимулират растежа. Може да заложите и на естествени масла като бадемовото, например.


Мит е, че всички лица изглжедат добре с добре оформена извивка на веждите


Истината е, че формата на веждите, която ще е комплимент за вас, зависи от формата на лицето. Няма една стандартна форма, която да пасва на всички жени. Ако имате кръгло лице, не оформяйте веждите с кръгла извивка. Направите ли го, лицето ви ще изглежда още по-кръгло. Ако пък лицето е с форма на сърце, омекотете арката на веждите – това от своя страна ще омекоти острата брадичка.


Мит е, че цветът на веждите трябва да е еднакъв с цвета на косата


Няма правило за това. Не е нужно веждите да пасват напълно на косата. Много добре ще изглеждат, ако са един тон по-светли или тъмни. Много по-важно е да са гъсти и да изглеждат естествено.


Не е истина, че времето за растеж след всеки метод на премахване на ненужните косъмчета е различно


Времето за поникването им след всеки метод, който ги изскубва от корен, е еднакво дълго. Ако обаче използвате кола маска може да увредите фоликулите, което ще спре растежа. Скубането не е толкова агресивно, защото премахвате косъмчетата едно по едно.


Не е истина, че се налага да търпите зачервеното лице, след като сте оформили веждите


Не е нужно да давате космически суми, но на пазара се намират продукти, които ще успокоят кожата и ще намалят зачервяването.
 


 

Коментари към "Как да се погрижите за съвършените вежди":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg