Как да се справим с главоболието

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Има хора, които ги боли глава, а има и хора, които страдат от главоболие. Хората във втората категория много добре знаят ужасяващите симптоми, които определят лошото главоболие. Главата ви пулсира, не можете да търпите светлина или звук и трябва да останете в леглото. Това трае три дни. За щастие, има няколко неща, които са потвърдени от науката и помагат на хората, които страдат от главоболие.

Вижте кои са те:

1. Пийте двойно повече вода от обикновено

Много от нас заменят водата със сокове или безалкохолни, но тази малка промяна ще ви помогне. Повечето главоболия са свързани с дехидратация, така че този съвет може да подобри вашето здравословно състояние като цяло. Д-р Марк Спит провел проучване върху хора, страдащи от главоболие и открил, че пиенето на повече вода успокоява болката.

„Вярваме, че някои пациенти могат да извлекат полза от пиенето на повече вода и изглежда логично да се препоръча увеличен прием на вода за кратък период от време, за да се види дали ще има подобрение.“ – твърди той.

2. Ограничете приема си на кафе

Популярен лек за главобол е чаша силно кафе, но според мен това прави нещата само по-зле. От научна гледна точка, кафето е като нож с две остриета: някои проучвания показват, че може да лекува главоболие, но други показват, че кафето всъщност може да предизвика главоболие. Може да предизвикате главоболие, ако приемате много кофеин през седмицата и спирате през уикенда. Като цяло, всеки който има риск от главоболие трябва да избягва приема на кофеин.

3. Ограничете приема на захар

Другата голяма промяна, която трябва да направите е да ограничите приема на захар. Забравете за безалкохолните, кафетата със захар и бонбоните. Отказвайки се от тези неща, главоболието ви със сигурност ще отслабне. Страничният ефект от този навик, е че също така ще свалите и някой излишен килограм!

4. Не приемайте или ограничете приема на глутен

Отказването от глутена не е лесно, но ако следвате всички по-горни стъпки и също така се откажете и от него – главоболието ви почти ще изчезне. При някои хора глутенът наистина води до главоболие, защото предизвиква възпалителни процеси в тялото, които могат да предизвикат главоболие при по-чувствителни хора.

5. Поправете стойката си

Сигурен съм, че ако работите в офис, сте свикнали да седите цял ден в странни пози. За нещастие, това може да доведе до главоболия. Има лесно решение – оправете стойката си. Когато седите, вашият гръбначен стълб трябва да е прав, а вратът ви не трябва да е опънат напред или назад. В случай, че това не се оправи, то може да доведе до хронични болки във врата и главоболие. В случай, че не можете да оправите стойката си, може да смените стола си с медицинска топка, която ще ви принуди да седите изправени.

6. Наспивайте се

Спането също може да повлияе на здравето ви. Колкото повече спите, толкова по-малък е шанса да имате главоболие. Как спите, обаче, също така има значение. Трябва да си легнете отпуснати, защото стресът е една от главните причини за главобол. Има много проучвания, които показват, че недоспиването може да предизвика главобол или мигрена, така че със сигурност обърнете внимание на този съвет.
 


 

Коментари към "Как да се справим с главоболието":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg