Как да се справите, ако имате потаен партньор

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Висок, красив и загадъчен - това може да е идеята ви за мечтания мъж, но прекалената загадъчност също може да създаде проблеми. Не може да се отрече, че е невъзможно да се сподели всеки детайл в една връзка, но определено ниво на прозрачност е здравословно.

Какво обаче, ако се окажете в ситуация, в която вашият партньор е прекалено потаен?

От прикриването на странична сексуална активност, проблеми в работата до дългове, има няколко тайни, които, когато се разгадаят, могат да ви оставят разрушени. Внимавайте за знаците по-долу.

Език на тялото

Представете си, че слично чувствате, че партньорът ви пази неща в тахна от вас и решавате да се изправите срещу него с директни въпроси.

Когато го направите, обърнете внимание на езика на тялото му, защото понякога той може да ви каже всичко необходимо.

Експертите твърдят, че има редица изражения на лицето и свързани реакции, които показват, че някой лъже и някои от тях могат да бъдат причинени от нервност.

„Търсете намален контакт с очите. Проверете дали той се мръщи - веждите се навеждат към центъра на челото “, казва Шамим Дешмух, която е психолог и графолог.

Тя също така казва, че очите на човек, които се движи напред-назад и се насочват към дясното ухо показват, че той „конструира картина в ума си“ и е подозрителен.

Знаците, като цяло, са част от физиологичната реакция, която показва, че той се чувства неприятно пред вашите въпроси

Парите имат значение

Разкриването на всеки финансов детайл не е параметър за успешна връзка, но нежеланието за споделяне на каквито и да било детайли или лъжите оносно пари може да означава, че той се занимава с фиаско.

Експертите казват, че понякога хората могат да лъжат, защото са твърде смутени от определени аспекти от живота си, като например слабото си финансово положение. Те или се опитват да избягват определени теми или когато са подложени на натиск да говорят по нея, те могат да прикрият истината с лъжи, тъй като може да вярват, че казването на истината само ще влоши нещата.

С други думи, опитайте се да разберете от какво наистина се притеснява партньорът ви.

Твърде много информация

Вашият мъж изведнъж ви претоварва с ненужни подробности за това къде се намира или какво прави?

Експертите казват, че не трябва да приемате тези доброволни разкрития като внезапен изблик на „октровеност“, защото той може просто да се затруднява и да блъфира.

По същество, той би могъл да предложи куп безполезна информация, която да ви разсее и в резултат да прикрие вината му.

Забележете тона на гласа му, дали говори прекомерно, дали повтаря фрази и дава излишна информация. Човекът също може бързо да променя темите на разговора, за да ви разсее.

Eто и пет начина да се справите с потайния си партньор:

- Не мислете най-лошото и не бъдете прекалено подозрителени. Запитайте се дали четете твърде много в него.

- Разкажете му как ви влияят неговите „тайни“. Излишно е да казвам, че ако постоянно чувствате, че партньорът ви крие неща от вас, може да започнете да се чувствате по-параноични.

- Не бъдете твърде конфронтационни - ориентирайте се към решение, защото ако започнете да го обвинявате, той може дори да не сподели защо пази тайни. Вместо това помислете как можете да му помогнете да обясни поведението си.

- Опитайте се да разберете защо лъже, тъй като може да има някои истински притеснения. Поговорете с него за най-различни теми и дори за миналото му.

- Потърсете консултация с професионалист, ако нещата излязат извън контрол. Може би на партньорът ви ще му бъде по-удобно да се отвори към професионалист, който също може да помогне при диагностицирането на това, което го измъчва.


 


 

Коментари към "Как да се справите, ако имате потаен партньор":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg