Как да си направите маникюр като малахит

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Това наистина ни хареса! Воден маникюр в зелено и черно, който имитира перфектно малахит – красив маникюр, за който колежките ще ви завидят.


Водните(или мраморни) маникюри са сред особено красивите дизайни за ноктите, но, няма да се лъжем, да си ги направите сами си е малко занимателно и иска бързина. Трябва си малко свободно време. Всъщност не е трудно, но си е "играчка". Но пък е резултатът е просто невероятен.


Много ни харесва идеята от блога Song of Style и нямаше как да не я споделим. Толкова добре се е получило, че ноктите наистина изглеждат като малахитени.


Какво ви трябва


- Лакове по ваш избор
- 3 купички за еднократна употреба(или поне такива, които няма да ви е яд, че сте съсипали)
- Филтрирана вода
- Няколко клечки за зъби или шишчета(нещо с остър връх, за да направите "шарките")
- Хартиени кърпи
- Лакочистител
- Памучни тампони
- Вазелин
- Тиксо

 


Как да го направите


Нанесете на ноктите основа за лак(тя е задължителна, когато слагате тъмни нюанси, а и с всеки лак). Вземете малко вазелин или масло за кожички и го втрийте в кожата около ноктите, като обаче внимавате да не попада върху ноктите. След това увийте пръстите си с тиксо, така че да останат непокрити само ноктите – това е с цел да предпазите кожата от лака, тъй като ще потопите ноктите във вода с капки лак отгоре.

 

Пригответе си купичка с хладка филтрирана вода, в която лакът ще се разпръсне по-добре. В купичката капнете капки от двата цвята лак. Тук е тънкият момент, в който водният маникюр може да се провали – важно е да сте много бързи с капването на лака, в противен случай капката потъва на дъното като топче или просто се разтваря във водата.

 

Колко капки ще капнете и в какъв ред, зависи от вас самите. В случая се започва с няколко капки зелен лак, след това четири капки черен и още веднъж зелен в средата. Вземете клечката за зъби и "нарисувайте" мотив по ваше желание. Може да потопите пръстите един след друг или всички заедно, но ги дръжте по възможност хоризонтално.

 

С лакочистител и клечка махнете излишните остатъци от лака около ноктите, нанесете топ лак и сте готови!


 

Коментари към "Как да си направите маникюр като малахит":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg