Как да скрием сивите коси

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Истината, дами – годините на никого не са простили. Ако сте забелязали някой и друг сив кичур, не се шашкайте. Това по никакъв начин не отнема от красотата ви, нито пък е незаличимо. Да, знаем, че дори и да боядисвате косата си, сивото в някакъв момент ще се появи в корените. Затова даваме идеи как да скриете сивото в косите си!

Напудрете косата

Става бързо, не е скъпо, но  е временно решение. Когато се налага да сте изрядни във вида си по някакъв повод, но сте забелязали прозиращи корени, изберете пудрата. Стар и изпитан метод, който все още се използва. Сивите косми са малко по-груби, затова ви трябва специално създадена за целта пудра за коса. Другият, екстремно бърз вариант, е да използвате сенки за очи и четка. Но не е така ефикасен, както специалният продукт. А може да използвате и пудра под формата на спрей.

 

Боядисване

Ще покрие сивите кичури до следващата процедура, но минусите са, че уврежда косата и е скъпо и не съвсем лесно за поддържане. Добрият стар начин, който всички познаваме, е боядисването, разбира се. Стандартните бои за коса са с амоняк, който отваря кутикулите, за да „вкара“ цвета. Това прави боята дълготрайна, но уврежда сериозно косата. А сивите косми са по-трудни за обработка, което отново изисква намесата на професионалист.

 

Гланциране

Така ще прикриете сивите корени за поне 6 седмици, без да увредите косата, но трябва да бъде направено от професионалист. Това е по-деликатна, полуперманентна процедура, която понижава естественото pH на косата и заключва в нея влагата, сливайки сивото с останалите кичури, без да увреди косата. Може да се направи и прозрачно гланциране, което прави косата лъскава и подредена. С тази процедура не само ще скриете сивото, но и ще освежите цвета си.

Четвъртият вариант е да кажете „какво пък“ и да оставите среброто в косите си. Никой не е казал, че не трябва да покажете себе си в цялата си прелест, дори с напредващите години!Напоследък дори е доста модерно :)


 

Коментари към "Как да скрием сивите коси":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg