Как да станем по-големи оптимисти!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Да, лоши неща се случват. Да, има моменти, когато ни се струва, че животът е скапана работа. Но не, това не е така! За беда на човека сякаш му е по-лесно да се фокусира върху негативното и изведнъж се оказва, че май някой ни е пратил на планетата Земя, за да ни накаже. И така да е, никое човешко същество още не се е срещнало лице в лице с този, който ни е пратил на заточение, за да го потвърди. Така че ни остава само едно – да приемем, че имаме този живот като дар и да се научим да изместваме фокуса от лошото към доброто. И стъпка по стъпка, без дори да го осъзнаваме, животът става хубав!

Какво ще кажете за няколко идеи как да "изиграете" съзнанието си, така че да се превърнете във вечния оптимист, който си върви и си свирка?

Сутрин си пуснете вдъхновяваща музика

Веднага след ставане или на път за работа, слушайте музиката, която ви кара да се чувствате живи и енергични. Докато се занимавате с проектите си, слушайте тази вдъхновяваща музика. Музиката има уникалното свойство да влияе върху работата на мозъка, да повдига настроението или дори изцяло да го променя.

Всеки ден правете нещо, което ви прави щастливи

Най-добрият начин да се превърнете в оптимисти е наистина да се наслаждавате на живота си. Въпреки че ще ви се налага да правите неща, които не искате да правите, като това да ходите на училище или на работа, ако си отделите време и за нещо малко, което ви радва, ще се чувствате много по-щастливи. Няма значение дали става дума за това да погледате сладки кученца в интернет или да си купите някой нов лак(въпреки че имате стотици), превърнете в ритуал това да си доставите удоволствие. И рано или късно ще започнете да гледате на света с по-щастливи очи.  

Превърнете завистта си в енергия

Винаги, винаги наблюдавайте чувствата и мислите си и се научете да измествате съзнателно фокуса им. Променете начина, по който мислите за дадена ситуация, и тя ще се промени. Например, ако някой е спечелил стажа във фирмата, която харесвате, вместо вас, ако не са ви взели на работа след интервюто, не завиждайте на другия, а превърнете това усещане в енергия. Не се фокусирайте върху идеята, че някой друг е успял, а вие сте се провалили, а си помислете как вас ви чака много по-добро място и какво може да направите, за да се представите на ниво.

Отървете се от негативните мисли и изрази

Прочистете речника си, махнете от него думи като "никога" и "не мога". Вие можете. Можете да направите всички, което си поставите за цел. Не лъжете сами себе си, като си повтаряте "не мога". Дайте си шанс. И помислете, щом някой вече го е направил, защо да не можете и вие? Подобни думи в речта ви и съответно в мислите ви, карат подсъзнанието ви да реагира и да ги изпълнява – ако продължавате да си повтаряте и мислите, че не можете, няма да можете. И обратното.

Усмихнете се, дори и в момента да не сте щастливи

Силата на усмивката отдавна е обект на интерес дори и от страна на учените. Когато се насилите да се усмихнете, лъжете мозъка си да мисли, че действително сте щастливи. И той започва да работи така, че да се почувствате наистина щастливи. Доказано е, че след като известно време се усмихвате насила, действително чувствата ви се променят и започвате да изпитвате щастие. А сега – усмихнете се!

Оставете си бележки

Много е лесно да се поддадем отново на песимизма. Оставете си навсякъде в дома си, така че да ги забелязвате, когато вършите обичайните си неща, бележки, които ви напомнят да мислите позитивно. Може да са вдъхновяващи мисли, може да са цитати или ваши идеи. Сложете си такова напомняне на заключения екран на телефона си – тогава със сигурност ще го виждате често.

Спрете да се сравнявате с другите

Много често се чувстваме зле, когато мислим за успеха на другите хора. Всеки обаче следва своя път. Това че ви се струва, че някой живее по-добър живот, не означава, че вие живеете лош. Пък и никога не можем да влезем в главата на другия, не можем истински да се поставим в неговите обувки, за да знаем дали по-добрият му живот не касае само материалното и видимото от другите – той може да е много нещастен. Ако почувствате импулс да сравнявате, направете го наобратно – помислете за хората с тежки съдби – в този миг благодарете от сърце за изобилния си и щастлив живот! 

 

Вижте още:

5 начина да останем позитивни около негативни хора

15 начина да бъдем по-добри


 

Коментари към "Как да станем по-големи оптимисти!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg