Как да усещате положителна и отрицателна енергия около себе си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Малко хора могат да усетят отрицателна и положителна енергия в другите или у самите себе си, но тялото ви е живо енергийно поле, което има силата да захранва електронните устройства с напрежението, което генерира.Едно немско изследване разглежда няколко техники, чрез които от човешкото тяло може да се акумулира енергия, например чрез пулса или движението на човека и да бъде превърната в енергия, която да се използва от електронни системи. Хората имат забележителната способност да генерират енергия и сега тази човешка сила се използва посредством технология, която може да управлява микро-електронни системи.

Положителния и отрицателен енергиен обмен между хора често е пренебрегван, но овладяването на способността ви да усещате енергиите около вас ще ви помогне във всичките ви лични отношения.

Независимо от това колко отрицателна енергия може да почувствате от друг човек, в крайна сметка вие можете да направите избора да усетите само положителната енергия около вас. Има различни начини да повишите усещането  си за положителна спрямо отрицателна енергия и практикуването на позитивност е съзнателен избор да отхвърлите отрицателната.

1.Настройте се на положителна вълна                                        

Заобиколете се с повдигащи настроението хора. Те не винаги са щастливи, но повечето пъти изпращат повече положителна енергия, отколкото отрицателна. Изследователи в Барселона, Испания са направили преглед на 16 проучвания, при които са използвани положителни психологически техники при пациенти с рак на гърдата. Изследването установило, че "подхода, основан на внимание, изразяване на положителни емоции, духовни интервенции, терапия чрез надежда и интервенции за създаване на смисъл" са полезни за здравето на пациентите и им помагат.

Пациентите с рак на гърдата, които са използвали терапия и техники с положителна енергийна, показват повишено качество на живот, благополучие, надежда и чувство на оптимизъм, въпреки сериозната загриженост за здравето.

Премахнете от контактите си отрицателните хора, но добавете много положителни и вдъхновяващи такива, за да подобрите настроението си и да увеличите способността си да разпознавате положителната енергия  от отрицателната.

2. Учете се не само от хора.

Животните отделят положителна енергия, която можем да почувстваме, ако имаме домашен любимец. Това чувство на щастие, което получавате от своите домашни любимци, е положителен енергиен обмен между вас. Животните могат да се гневят и понякога да нападат, но те най-често се задоволяват с настоящия момент и това удовлетворение се изразява и освобождава като положителна енергия, която можем да почувстваме, докато прекарваме времето си с тях.

3.Доверете се на инстинктите си и следвайте светлината.

Изследователи, изучаващи положителна психология, установяват, че помощта на пациентите да се фокусират върху "положителни аспекти като творчество, оптимизъм, устойчивост, съпричастност, състрадание, хумор или удовлетворение от живота" подобрява настроението на онези, които преди това са имали отрицателни емоции.

Проучването установило, че използването на положителна психология като терапевтична интервенция "показва обещаващи резултати за намаляване на депресията и повишаване на благосъстоянието и при здрави хора, и при такива с депресия".

Прегърнете и правете това, което ви вдъхновява в живота и добавете още от него, за да усетите по-силно и по-често положителната енергия.

4. Практикувайте приемане на положителна енергия

Ако усещате негативна вместо положителна енергия, може би не позволявате на положителната енергия да премине през границата  на защитната ви аура, но по някакъв начин много негативна енергия преминава оттам.Любовта и положителната енергия наистина са наоколо, просто се изисква практика, за да я видим. Опитайте се да погледнете на някоя лоша ситуация от друга гледна точка като един вид техника.

Терапевт разказва история за разстроен съпруг, чиято съпруга го разочарова, като отменя важна вечеря с шефа му, защото не може да намери детегледачка за детето им. В гнева си той бил близо до решението да се разведе със съпругата си, когато терапевтът помолил пациента си да разкаже същата история, в която крайният резултат е, че жена му не греши в този случай. Мъжът плачел, докато предавал историята, осъзнавайки, че съпругата му се грижи за детето и това е акт на любов,  за който му е липсвала способността да възприеме. Вместо да виждаме и увеличаваме положителното, към което трябва да се стремим всеки ден, много от нас сякаш търсим и виждаме само отрицателното.


 

Коментари към "Как да усещате положителна и отрицателна енергия около себе си":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg