Как един филм стана олицетворение на дръзкия стил

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Филмът на Николас Уиндинг Рефн – „Живот на скорост“ бе пуснат преди 5 години и остави публиката без думи.
Раян Гослинг, в ролята на „шофьора“ и неговия уникален стил, остави публиката изумена. Неговият стил не е елегантен като на Джеймс Бонд, нито пък е небрежен. Всъщност, облеклото му е свързано със сюжета и даже предрича някои тенденции, които последваха в годините след пускането на филма.


Ако искате още доказаталства, че „Живот на скорост“ е един от най-стилните филми в последните 25 години – вижте нашите примери.

1. Щампованото яке

 


Иконичното яке от филма, предрече модните тенденции с над 4 години, благодарение на вкусовете на режисьора и главния актьор – Раян Гослинг. Той получил идеята докато слушал групата “KISS”. Шофьорът трябвало да притежава яке, което да бъде като броня, и според него, скорпионът изобразява точно това. През Декември 2015, Кристофър Фишър предрече огромна модна тенденция свързана с щампованите якета. През Август тази година, започнахме да виждаме все по-често, щамповани якета от “HUF” и “PacSun”, благодарение на навлизането на Японски мотиви в естетиката.


2. Обувките

 


Може би не толкова иконични в киното или телевизията като “Nike Air”, ботушите „Madison“ на “Stacy Adams” са изпробвани и оценени, било то във филм изобразяващ минали времена или пък в по-съвременен контекст.


3. Часовникът

 


Часовникът, който Гослинг носи във филма е на „Patek Philippe” с бяло, луминисцентно лице и кафява кожена каишка.


„В книгата, героят няма почти нищо, освен часовника, който е подарък от баща му. Беше важно за героя да е нещо запомнящо се – нещо наистина стилно.“ казва режисьорът.


4. Очилата

 


По същия начин, по който якето служи като броня, очилата са също силно отражение на това как героят интерпретира света около себе си. Очилата, произведени от „Selima Optics”, придават един класически, но актуален вид.


5. Ръкавиците

 

Те са изработени от истинска италианска овча кожа, от специално обучени майстори. Забележителното обаче, е че нито Гослинг, нито режисьора са знаели, че ръкавиците всъщност са женски. Това доказва, че смесването и използването на дрехи предназначени за другия пол, понякога може да бъде осъществимо и дори незабележимо.


 

Коментари към "Как един филм стана олицетворение на дръзкия стил":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg