Как и колко да спортуваме, за да сме в отлично здраве?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт
style="text-align: justify;"> Високото кръвно налягане се превърна в едно от най-коварните заболявания на нашето време. Забързаният ритъм, напрегнатото ежедневие, лошото хранене – тези и много други фактори са предпоставка то да бъде все по-често срещано, дори и сред по-младите хора.
 
 
А какво би ни помогнало да се предпазим с хипертонията?
 
 
Отговорът е: спорт. И то определено количество спорт!
 
 
Учените са установили, че едни нищо и никакви 5 часа спорт на ден, могат да намалят риска от това заболяване с 20 %. А това си е супер, нали?
 
 
Ако човек спортува по 4 часа, шансът да развие високо кръвно налягане ще е по-малък с 20% спрямо този при хората, които се упражняват само по 1 час на седмица. Спортуващите по 3 часа на седмица пък намаляват риска от хипертония с 11%.
 
 
До всички тези изводи се е стигнало след внимателно анализиране на 13 различни проучвания за това как физическата активност влияе на кръвното налягане. Така че, струва си да им обърнем внимание, нали? А и както предупреждават специалистите, симптомите на това заболяване не са видими и затова превенцията е много важна.
 
 
И още нещо, приятели! Учените подчертават, че препоръчаната физическа дейност трябва да се извършва в свободното време и да е спорт, който ни е приятен. Натоварването по време на работа не се брои!
 
 
Вижте още: 
 
 

 

Коментари към "Как и колко да спортуваме, за да сме в отлично здраве? ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
Интересно
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg