Как йогата може да ви направи по-красиви?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции
Всички знаем, че йогата има дълбоко въздействие върху нашия ум и тяло, но тя също така има много полезни ефекти за кожата. 
 
Йогата помага за елиминирането на токсините и за справянето със стреса и безпокойството, за които често не осъзнаваме, че са виновниците акнето и обривите.
 
Учудващото обаче е, че ако редовно практикувате йога, то ще видите огромни промени в тялото си - не само по кожата. 
 
Вижте и какви ще са те:
 
Сияйна кожа
 
Има много асани, които могат да увеличат притока на кръв към лицето ви. 
 
Някои от тях са челната стойка, поза щастливо бебе, позата "риба" и триъгълната поза са само някои, които ще стимулират кръвообращението.
 
Изпълнявайте тези асани всеки ден в продължение на поне 5-10 минути и неоминуемо ще видите разлика. Те ще помогнат за доставянето на кислород и хранителни вещества до кожата на лицето ще спомогнат за премахването на токсините, давайки ви незаменимо сияние на кожата.
 
Лекува увредените кожни клетки
 
Асаните като пранаям са ефективни за намаляване на стреса, но също така увеличават потока на кислород в клетките, което подобрява естествения процес на възстановяване на организма.
 
Дълбокото дишане отваря белите дробове, което увеличава притока на кислород и следователно притока на кръв към клетките на кожата, която кръв има регенеративни свойства. 
 
За най-добри резултати практикувайте пранаям рано сутрин, за да вдишвате свеж въздух.
 
Помага за намаляване на телесните мазнини
 
Един от "страничните" ефекти на йога е загуба на тегло. 
 
Това е една от най-добрите форми на упражнение, защото само една сесия  йога увеличава сърдечния ритъм дотолкова, колкотото и тичането.
 
Редовната практика не само ви помага да се справите упоритите мазнини, но и ще тонизира тялото.
 
Енергизира
 
Чрез подобряване на потока на кислород и ркъв в организма, йогата помага за пречистването на блокираните енергийни пътища в тялото. 
 
С нейна помощ хранителните вещества ще се разпределят равномерно към всички клетки от организма, като по този начин той ще се енергизира.
 
Докато се изпотявате, тялото ви съшо така ще се освобождава токсини, така че, по възможност практикувайте йога всеки ден за да бъдете по-здрави и жизнени.
 
Укрепва имунната система
 
Друга полза от йогата е подобрението и укрепването на имунната система. 
 
Имунната сисетма се бори с всички видове бактериални инфекции, които могат да доведат до акне и обриви по кожата,а когато имате силна имунна система, това определено ще се отразява върху кожата ви и ще забележите невероятни промени!
 

 

Коментари към " Как йогата може да ви направи по-красиви?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg