Как лесно и ефективно да се справите с главоболието?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Главоболието е една от най-често срещаните форми на хронична болка. Всеки, който е претърпял болкаta от главоболие, особено мигрена, знае колко трудно може да бъде шофирането, работата и дори разговорите.

Когато обаче ни сполети главоболието, можем да направим нещо повече, освен просто да легнем в леглото и да изчакаме да изчезне, защото има ефективни лечения за главоболие и начини за намиране на бързо облекчение.

Лекарствата, които съдържат само едно лекарство (ацетаминофен, ибупрофен, напроксен или аспирин), са ефективно лечение на главоболие, казва казва Джак М. Розентал, специалист по мигрена в "Northwestern Memorial Hospital" в Чикаго, както и тези, които включват комбинация от аспирин, ацетаминофен и кофеин.

Честото използване на каквото и да е обезболяващо обаче, включително лекарства без лекарско предписание, също може да причини главоболие, твърди Розентал.

За лечениетп на този вид главоболие, всички лекарства за облекчаване на болката трябва да бъдат спрени поне за три месеца.

За щастие, много главоболия могат да бъдат поне частично облекчени без лекарства, което ще помогне да се намали до минимум нуждата ви от болкоуспокояващи и да се намали риска от поява на допълнително главоболие вследствие на тях.

Ето някои съвети за облекчаване:

- Затворете очи и си починете

Това е ефективно лечение намигренозно главоболие и може да помогне за облекчаване на напрежението. Седнете в тиха, тъмна стая със затворени очи и просто се отпуснете за малко.

- Масажирайте шията и слепоочията

Масажирането на врата и слепоочията може да подобри притока на кръв и да успокои главоболието.

- Затоплете врата си

Опитайте да поставите топла кърпа около врата и основата на черепа, за да облекчите напрежението.

Ако това не помогне, можете да приложите леден пакет вместо това, за да видите дали това ще облекчи болката.

- Отпуснете се

 Медитирайте, дишайте дълбоко и се опитайте да визуализирате мирен образ

- Намалете стреса

Ако имате лошо главоболие, опитайте се буквално да се отдръпнете от стреса.

Избягвайте шумните среди, оставете работата малко по-рано, ако можете, или помолете партньора си да се погрижи за домакинските задачи или децата.

- Внимавайте какво ядете и пиете.

Това, което поставяте в тялото си, може да окаже голямо влияние върху главоболието. Д-р Розентал съветва да се ограничи употребата на кофеин и алкохол и да се избягват цигарите.

Той също така казва, че редовното хранене е важно, особено за хора, които получават главоболие заради ниска кръвна захар.

Главоболието със сигурност може ви сложи на "пауза", докато се почувствате по-добре, но получаването на правилното лечение може да ви помогне да се почувствате по-добре, по-бързо.

Вместо да прекарате деня си с главоболие, отделете време, за да се погрижите за себе си. Лекарствата могат да спрат болките, но отпускането и отделянето на време за себе си, също могат да помогнат.


 

Коментари към "Как лесно и ефективно да се справите с главоболието?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg