Как мисленето ни може да провали щастието ни? (Част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Има неща в начина ни на мислене, които провалят начина ни на живот. Жалко, нали? А колко по-хубаво би било, ако по-често позволявахме на мислите ни да превръщат живота ни в сбъдната мечта...

 

Приятели, ето как да разберете дали сами не проваляте щастието си. Това е първата крачка към превръщането му в реалност...

 

Прекалено много се вглеждате в предизвикателствата, които ви предстоят, вместо да оцените всичко, което вече сте успели да постигнете

Това е чудесна рецепта за обезкуражаване и убиване на мечтите! Ако се вгледате малко повече в положителните неща, които вече сте постигнели, ще се почувствате по-самоуверени и по-малко безсилни.

 

 

Мислите си, че имате нужда от помощта на другите, за да се справите с нещо

Взаимопомощта е нещо чудесно, но истината е, че всичко започва от нас самите. Дори и това да се осмелим да потърсим подкрепата на правилните хора. Не си позволявайте да ставате зависими, вземете нещата в свои ръце и ще откриете, че можете много повече, отколкото сте предполагали.

 

 

Отлагате радостта и щастието си за после. За моментите, когато ще сте постигнали дадена цел

Да си мислиш, че ти трябват определени обстоятелства, за да си щастлив, е като капан на парадоксалното щастие. Истинското щастие е вътре в нас, а не в света около нас. Човек трябва да може да се радва на живота въпреки обстоятелствата, така че отпуснете се и се наслаждавайте на пътя към крайната си цел.

 

 

Възприемате се в ролята на жертвата

За някои хора трудностите, на които ги подлага животът, са начин да се чувстват по-благородни и добри. И дори да ви звучи абсурдно, често те самите ги предизвикват. Но в насладата от съчувствието на другите няма нищо достойно, само „оправдание“ за собствените ви неуспехи.

 

 

Винаги гледате негативните страни на нещата и хората около себе си

Ако това важи за вас, значи имате сериозен проблем. Никога няма да бъдете истински щастливи, ако критикувате всичко и всички! Дори в най-баналните, черните и грешните неща има нещо хубаво. Ако ще и това да е просто поуката от нещо.

 

 

Мислите си, че хората няма да ви харесат и одобрят

Първо – да, никога няма да получите симпатията и одобрението на всички. Второ – ако все пак сте себе си и подхождате с любов и уважение към другите, ще спечелите правилните хора! Трето – не се поддавайте на стеснителността си, обичайте се, осъзнайте, че сте човек с ценни качества и че заслужавате да бъдете обичани.

 

Вижте още: 

7-те тайни на щастието

Щастието се измерва с един... кренвирш
 


 

Коментари към "Как мисленето ни може да провали щастието ни? (Част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg