Как пиенето на вода може да помогне за свалянето на килограми

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт
Най-вероятно сте чували, че телата ни са съставени от 73% вода. Точно затова е от изключителна важност да бъдем хидратирани, защото това също ще помогне, ако целите сваляне на килограми.
 
Пиенето на достатъчно вода регулира телестната температура и играе витална роля в транспортирането на хранителни вещества към тъканите, които ги използват.
 
Доказано е също, че приемът на достатъчно количество вода намаля стреса и главоболията, а също така ви прави и по-щастливи.
 
Ето и 10 начина, по които воата може да ви помогне да свалите килограмите:
 
1. Засища
 
Изпийте чаша вода преди хранене и със сигурност ще хапнете по-малка порция или поне няма да искате допълнително!
 
2. Заздравява мускулите
 
Снабдяването на мускулите с вода е изключително важно, защото тя им позволява да растат след тренировка. С растежа им, вие ще можете да правите по-дълги и интензивни тренировки и да горите дори още повече калории.
 
3. Помага с храносмилането
 
Голма част от съставките на слюнката е водата, която също така прави усвояването на фибри по-пълноценно.
 
4. Помага на ставите
 
Водата смазва ставите докато се движите, като ви излага на по-малък риск от наранявания и болки. Експерти препоръчват да пиете по поне 2 литра вода на ден, в случай че тренирате и искате да запазите ставите си в добро здраве.
 
5. Помага за премахването на вредни вещества
 
Водата помага за изхвърлянето на вредни вещества от тялото чрез урината, което пречиства тялото от насъбраните токсини.
 
6. Няма калории
 
Водата не съдържа никакви калории, затова е много по-добре да засищате жаждата си с нея отколкото с безалкохолна напитка.
 
7. Ще бъдете по-енергични
 
Когато сте хидратирани вие ще бъдете по-енергични през деня, защото тялото поддържа правилната доза хранителни вещества нужни за неговата нормална функция.
 
8. Подобрява имунната система
 
Тъй като телата ни работят най-добре, когато сме хидратирани има логика, че и имунната система ще е в най-добра форма тогава. Както по-горе казахме, уверете се, че пиете поне по два литра вода на ден, а дори и повече, ако тренирате.
 
9. Забързва метаболизма
 
Колкото повече вода пиете толкова повече забързвате метаболизма си и горите калории по-пълноценно и бързо. За най-добри резултати започнете деня си с чаша вода с лимон, което е чудесен начин да се хидратирате след събуждане.
 
10. Подобрява кръвообращението
 
Това значи, че мускулите ще получават кислород по-пълноценно по време на тренировка. Така вие ще можете да тичате по-дълго и да вдигате по-тежки тежести.

 

Коментари към " Как пиенето на вода може да помогне за свалянето на килограми":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg