Как правилно да подсушавате кожата на лицето си?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Има правилен начин да почистите лицето си и правилен ред за прилагане на продукти за грижа за кожата, така че не е прекалено голяма изненада, че има и правилен начин да изсушите лицето си след почистване.

След като измиете лицето си, следващото нещо, което вероятно правите, е да хванете кърпата и да избършете лицето си с нея, нали? Е, това обаче е грешно и може да навреди на кожата ви!

Може би в момента се питате какъв тогава е правилният начин да изсушите лицето си? Отговорът е сушене на въздух!

Избърсването на лицето с кърпа след измиване е най-естественото нещо, тъй като повечето от нас следват този метод през целия си живот.

Изсушаването на кожата на лицето на въздух обаче е много по-добро за здравето на кожата ви и ето защо:- Кърпите могат да наранят кожата ви и често да доведат до раздразнявания и зачервяване, особено ако сте с чувствителна кожа. Сушенето на въздух елиминира нуждата от хавлиена кърпа и следователно не се извършва грубото триене, което може да нанесе щети.- Колко често миете кърпата, която използвате за изсушаване на лицето си? Не редовно, нали? Влажните кърпи събират много микроби и бактерии, а когато ги използвате многократно, тези микроби и бактерии ще попаднат върху лицето, причинявайки обриви и кожни раздразнения.- Ще ви разкрием и една тайна. Знаете ли, че вашият овлажнител има склонноста да абсорбира и да работи по-добре, когато се прилага върху влажна кожа?За да извлечете максимума от лосиона или овлажнителя си, нанесете директно след измиване на лицето. Този метод е особено полезен за тези със суха кожа.Какъв е правилният начин да изсушите кожата си на въздух?Стъпка 1: След като премахнете грима си, нанесете продукт за почистване на лице, масажирайки го в кожата с кръгови движения. Изплакнете обилно.


Стъпка 2: Прекарайте пръстите си по бузите и шията, за да се отървете от излишната вода по лицето ви.Стъпка 3: Позволете на въздуха да направи това, което искате - да изсуши лицето ви! Слушайте любимата си песен, разходете се вкъщи или оформете косата си през това време.Стъпка 4: След като кожата ви е суха, започнете да прилагате продуктите си за грижа за кожата!Допълнителен съвет: Ако бързате, можете да застанете пред вентилатора за няколко секунди, за да ускорите процеса на сушене.


 

Коментари към "Как правилно да подсушавате кожата на лицето си? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg