Как се правят упражненията на Кегел и защо са полезни?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Упражненията на Кегел могат да подобрят силата на мускулите в дъното на таза, а също така имат и много други полезни ефекти.
 
В какво обаче се изразяват тези упражнения?
 
Упражненията на Кегел са тренировки, които се фокусират върху дъното на таза като стягат и отпускат мускулите там. 
 
Тези упражнения стягат основните мускули, които поддържат органите в малкия ви таз като пикочния мехур, червата и матката и подобряват секусалната функция и при мъжете и при жените.
 
Резултатите може да са незабележими с месеци, но се твърди, че ги има и упражненията добиват все повече и повече популярност.
 
Как се правят?
 
Най-лесният начин е да се опитате  да спрете струята по време на уриниране. 
 
Точно тези мускули, които позволяват спирането, трябва да бъдат тренирани, а самите тренировки се изразяват в стягането, задържането за няколко секунди. 
 
Експертите препоръчват да правите упражненията по два или три пъти на ден, защото те са доста силни и могат да издържат на натоварването.
 
За най-добри резултати правете по десет повторения, като при стягането на мускулите задържате по десет секунди, а след като отпуснете почивате още десет секунди.
 
Какви са ползите от тях?
 
1. Предпазват от пролапс на половите органи
 
Изсипването на половите органи става когато уретрата, пикочния мехур, вагината и ануса като не могат да се задържат от мускулите в таза и притискат вагината.
 
Изпълняването на тези упражнения редовно може да спомогне за връщането на контрола върху тези мускули и елиминацията на тези симптоми.
 
2. Подобряват сексуалната функция
 
При жените тези упражнения могат да направят достигането до оргазъм по-лесно, а самият него по-интензивен. 
 
При мъжете упражненията могат да намалят случаите на преждевременна еякулация и еректилна дисфункция.
 
3. По-добро здраве на пикочните пътища
 
Заздравяването на мускулите около пикочния мехур ще го държи напълно затворен и така ще предотвратите влизането на токсини и патогени, които могат да причинят възплаления на пикочните пътища.
 
4. Хемороиди
 
Упражненията на Кегел могат да предотвратят вътрешните хемороиди да станат външни, което ще намали дискомфорта и случаите на кръвотечене или силни болки.
 
5. Въстановяване след бременност
 
След раждане, вагината може да бъде разширена и разпусната, но този проблем лесно може да бъде решен като правите упражненията на Кегел в продължение на няколко месеца.
 
Имат ли странични ефекти?
 
Има някои потенциални странични ефекти от упражненията на Кегел, включително влошаването на инфекции на пикочните пътища, ако правите прекалено много от упражненията.
 
Те също така могат да увеличат риска от инфекции на пикочните пътища, ако се правят неправилно или пък ако пикочният мехур е пълен при изпълняването им.
 
При мъжете рисковете са почти същите, като има повишен риск от инконтиненция, ако се правят прекалено много от упражненията.

 

Коментари към " Как се правят упражненията на Кегел и защо са полезни?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg