Как цветовете на дрехите ви влияят на вашето настроение

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Възприятието ни за различните цветове се определя от обичаите ни , културните традиции и в много отношения от самата природа. Например  известно е , че червеният цвят увеличава честотата на пулса ни. Следователно, когато става въпрос за избор на  дрехи в гардероба ни, избора на правилните цветове може едновременно да подобри настроението ви и да ви направи по-привлекателни за хората около вас.

Тук  ви предлагаме полезна информация за  емоциите, които различните цветове могат да генерират. Използвайки това ръководство, вие ще бъдете в състояние да изглеждате и да се чувствате страхотно!

Червено

 

Този цвят не е толкова елементарен, колкото изглежда.  Носенето на червено изисква смелост и преценка. Трябва да изберете нюанс, който ще подхожда на цвета на кожата ви. Червеното облекло може да увеличи самочувствието ви и да ви накара да изпъкнете в тълпата. В повечето части на света, червеният цвят носи аурата на опасна страст и сексуалност. Освен ако не сте в Индия, разбира се, където е традиционният цвят на булчински рокли!

Комбинация от червено и черно отдавна се е превърнала в модна класика. Можете да носите червено с бяло или бежово за по-балансиран и мек ефект.

Жълто

 

Според добре познатия експерт по стила Джени Маи, този слънчев и жизнерадостен цвят може да ви помогне да се сближите  с дори най-надменните или прекалено скромни персонажи. Въпреки това, както и с червения цвят вие трябва да бъдете внимателни, за да изберете нюанс, който няма да влезе в конфликт с вашата кожа. Ако се чувствате несигурни за оттенъка, който сте избрали, пробвайте първо с аксесоари или поли - елементи, които няма да повлияят на цвета на лицето ви.

Синьо

 

Като антипод на червеното, синьото влияе на физиологията ни като намалява кръвното налягане. Независимо дали планирате да отпочинете след уморителен работен ден или се подготвяте за важна първа среща, да се облечете в синьо е сполучлив вариант. Този цвят е подходящ и за  двете – да ви помогне да се отпуснете и да се създаде положително първо впечатление!

Ако оттенъка се окаже твърде тъмен, ще бъде разумно да смекчите образа чрез комбиниране на сините дрехи с неутрални или светли дрехи.

Зелено

 

Друг цвят, който може да бъде успокояващ и ободряващ едновременно е зеленото. То има много нюанси, което го прави подходящ за всички типове кожа. Ако искате да подчертаете зелени елементи в тоалета си, използвайте неутрален цвят аксесоари. Ако използвате приглушен оттенък, можете да се позабавлявате с комбиниране на зелените елементи с бижута или светъл цвят шапка.

Лилаво

 

Този цвят е от съществено значение за създаване на впечатление  за  опитен и уверен в себе си човек. Например, ние ви препоръчваме да носите виолетово на интервю за работа. Лилавите аксесоари могат да накарат  едно младо лице да изглежда по-зряло,» отбелязва, Джени Маи. Нещо повече, виолетовото може да оживи и най-непретенциозния вид. Базирана на виолетово цветова схема  идеално се допълва от пастелните нюанси.

Черно

 

Цветът, който отива на всички! Когато става въпрос за дрехи, черното е известно с това, че  създава визуален ефект на по-слаб човек. Общо казано, черните цветни дрехи могат да създадат впечатление и на тъга, и на изискана елегантност. За да се гарантира, че вашият черен костюм ви кара да се чувствате бляскав вместо тъжен, ние препоръчваме да прибавите светъл цвят с някой детайл или украшение!

Оранжево

 

Цвят, който съчетава слънчевото качество на жълтото и задълбочеността на червеното. Счита се, че оранжевото  идеално стимулира активността и събужда на творческата енергия.  Такъв само достатъчен цвят не трябва да се комбинира с нищо ярко.  Вместо това, опитайте да го използвате в комбинация със студени или неутрални цветове.


 

Коментари към "Как цветовете на дрехите ви влияят на вашето настроение":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg