Капките на Бах - какво представляват и как ни помагат?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Срещаме се с Марина Стоичкова – бахов терапев и астролог, за да научим как есенцията на капките може да промени нагласата ни към света и да моделира емоционалното ни състояние.

Кои са предимствата на капките, кога най-често хората се обръщат към този тип терапия и защо те са подходящи за всяка възраст, можете да научите от нашия разговор:

Здравейте, Марина. Като терапевт, който работи с Есенциите на д-р Бах, можете ли да ни разкажете малко повече за същността на капките?

Есенциите на д-р Бах са екстракти, извлечени от цветя и дървета, които се приемат в изключително разредена форма. Основно се използват за преодоляване на различни емоционални и психолгически проблеми. В случаите когато искаме да повлияем даден физически проблем, е изключително важно да открием вътрешния конфликт (психологически или емоционален), който го е предизвикал. За тази цел на помощ идват психобиологията и интегралната медицина, чрез които можем да стигнем до същността на проблема.

Как решихте да се занимавате с този холистичен метод?

Бих оприличила себе си на архетипа на Хирон – раненият лечител. Аз самата се сблъсках с един от бичовете на нашето време - паническите атаки. В този труден за мен момент открих Есенциите на д-р Бах. Определено мога да кажа, че те промениха живота ми.

По образование съм Биохимик и всъщност медицината и лечителството винаги са ме вълнували. След като сама изпитах благотворния ефект на капките на д-р Бах, следващото ми желание беше да го споделя с други хора.

Кои са физическите и емоционални проблеми, които се повлияват най-добре от лечение с есенциите на д-р Бах?

Основният принцип е, че за да повлияем даден физически проблем, първо трябва да открием психо-емоционалната причина, която седи в основата. Много добре се повлияват състояния свързани със страхове, гняв, тъга, отчаяние, несигурност, неувереност, ревност, проблеми с концентрацията, безсъние, преумора и др.

Може ли да говорим за промяна в нагласите при такова лечение?

В моята практика хората не просто се освобождават от здравословните си проблеми, но и придобиват един различен поглед върху света и собствения си живот. Есенциите на д-р Бах ни помагат да станем по-осъзнати, което има изключително благоприятен терапевтичен ефект.

Каква е разликата между този тип лечение и хомепопатията?

Аз съм привърженик и на двата метода на лечение , но те не са едно и също. При класическата хомеопатията разрежданията на медикаментите са доста по-големи и се приема само едно лекарство. При капките на д-р Бах могат да се правят комбинации от няколко есенции, така че да отговарят на индивидуалните нужди. Друга съществена разлика е, че при метода на д-р Бах лечебни кризи не се наблюдават почти никога, докато при хомеопатията те са част от лечебния процес.

Бихме ли могли да комбинираме капките с фармацевтични медикаменти?

Да, абсолютно. Есенциите на д-р Бах могат да се комбинират с всякаква друга традиционна или алтернативна терапия.

Как се повлияват децата при такова лечение? Може ли да кажем, че при тях ефектът е по-бърз?

Децата се повлияват изключително добре от капките, като при тях ефектът определено настъпва по-бързо. Не са наблюдавани никакви странични ефекти, което позволява есенциите да се прилагат дори при бебета. Децата са изключително чувствителни и реагентни, което ги прави „по-отворени“ и възприемчиви. Самите те много харесват капките и често напомнят на родителите си да им ги дават.

Кои са най-честите случаи във Вашата практика?

В моята практика най-честият проблем са страховете, като те в последствие могат да доведат до различни физически проблеми в тялото. Страховете могат да са от различен характер – страх за бъдещето, за здравето, за децата ни и др. Все по-чести стават и ирационалните страхове, от типа на панически атаки и тревожни разстройства.

Какво бихте казала на всички читатели, които се срещат за първи път с тази практика?

Какъвто и проблем да имате, най-важното е да не се отказвате да търсите решение! Чрез осъзнаване и готовност за промяна можем да постигнем чудеса. Търсете позитивни примери за хора, които са се справили със същия или с по-тежък проблем от вашия. Опитайте есенциите на д-р Бах – няма да изгубите нищо, а може да възвърнете баланса и здравето си!

Автор: Катя Димитрова


 

Коментари към "Капките на Бах - какво представляват и как ни помагат?":
Най-четени
 Как да дезинфекцирате четките си за грим бързо и лесно? Как да...

Научете повече!

11:21 | 05-27-19| четки грим...
 
 8 неща, с които никога не трябва да се примирявате в една връзка 8 неща, с които...

За да сте по-щастливи!

15:34 | 06-03-19| осем 8 неща
 
8 неща, които трябва да знаете преди да започнете кето диета 8 неща, които трябва...

За да сте по-здрави!

16:15 | 06-04-19| осем неща...
 
 Полезните свойства на камелиевото масло Полезните свойства...

Вижте кои са те!

11:22 | 06-07-19| камелиево...
 
Защо пълноценният сън е изключително важен за здравето на кожата? Защо пълноценният...

За по-добро здраве и външен...

14:15 | 05-27-19| спане важно...
 
 10 неща, които никога не трябва да казвате на приятеля си 10 неща, които никога...

За да имате по-здравословна и...

13:50 | 06-07-19| 10 десет неща
 
Изложба In Vino Veritas Изложба In Vino Veritas

Изложба на художествено...

18:44 | 11-12-19| Виж цялата статия
 
Още 10 мощни сутрешни мантри, които ще променят живота ви, Част 2 Още 10 мощни сутрешни...

Трябва сами да си даваме вяра...

13:29 | 11-20-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg