Като разберете какво има в картофите на McDonald"s, ще бъдете отвратени!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Фактът, че има повече от 10 съставки в пържените картофи на McDonald’s, трябва да е достатъчна причина, за да стоите далеч от тях. От колко съставки наистина се нуждаете, за да направите пържени картофи?

Грант Имахара от страхотното научно шоу "Mythbusters" направи изумителното откритие, като посети фабрика за пържене на Макдоналдс и изследва пържените картофи, за да разбере точно от какво са направени.

 

- Знам какво си мислите - казва той, докато стои пред  конвейрната лента, която изплюва пържените картофи. - Те изглеждат като картофи, но наистина ли са картофи?

Краткият отговор е: не.

По-долу е съкратения списък на съставките, съдържащи се в пържените картофи на McDonald's:

Картофи – това добре

Масло от рапица

Соево масло

Хидрогенирано соево масло

Натурален аромат на говеждо месо

Хидролизирана пшеница

Хидролизирано мляко

Третичен  бутил-хидроквинон(ТБХК)

Диметилполисилок  (вид силикон)

Декстроза

Тримата виновника в списъка са ТБХК, диметилполисилоксан и хидрогенирано соево масло.

Диметилполисилок

Дори не знам как да го произнасям. И ако мислите, че звучи малко глупаво, така е.

Но колкото и да е глупаво, може да бъде опасно, защото често съдържа формалдехид, който е известен като токсичен; Програма по токсикология го изброява като канцерогенна съставка за хората.

ТБХК

Това е вид фенол. Простичко казано, това държи картофите на "Макдоналдс", да не се развалят и да не губят цвят. Никога.

В какво още се намира ?В  Био-дизела!

Healthline съобщава, че химичното вещество е открито в лабораторни изследвания, проведени върху животни, за да причинят уголемяване на черния дроб, невротоксични ефекти, конвулсии и парализа.

ТБХК също е поставен в черния списък на, диета, посветена на управлението на дефицита на вниманието и хиперактивността. С други думи, здравните специалисти препоръчват на хората с Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието, ХРНВ или СДХВ да стоят далеч от тази съставка.

Хидрогенирано соево масло

Може би това е единственото нещо, от тази дяволска троица, което звучи дори дистанционно естествено, но повярвайте ми, това е всичко друго. Също известно като транс мазнини, здравните експерти се позовават на ХСМ като "най-лошия вид мазнини, далеч по-лоши от наситените мазнини".

Д-р Меркола изброява следните рискове, свързани с хидрогенирано соево масло:

Рак

Свръхтегло

Астма

Костна дегенерация

Диабет

Сърдечно заболяване

Намалена функция на имунната система

Репродуктивни проблеми

Има соя в него! Как може да е толкова лошо?

Д-р Меркола пише, че соевото масло всъщност не е здравословно масло, дори и само по себе си. Мазнината в соевото масло е предимно мазнина от омега-6,  макар и важна, твърде много от нея е вредна.Когато добавите рисковете, свързани с процеса на хидрогениране, не е трудно да разберете защо хидрогенирано соево масло е голямо НЕ.

Добрата новина

В изявление пред Global News миналата година, McDonald's заяви следното:

"След внимателно прослушване на нашите клиенти и идентифициране на някои от предизвикателствата, пред които сме изправени, McDonald's създава прозрачна линия на комуникация чрез интерактивната онлайн платформа за въпроси и отговори."

Това е добре. Най-малкото те са по-прозрачни относно това, което слагат в храната. Все още няма новини за това дали всъщност ще променят някои от тях, но хей, това е началото.


 

Коментари към "Като разберете какво има в картофите на McDonald"s, ще бъдете отвратени!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg