Кафето – вълшебно питие

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Освен че на много дами действа като прилив на добро настроение, се оказва, че може да предпази от редица здравословни проблеми.

Има обаче едно важно условие – кафето да е качествено. Даже, ако може да не е разтворимо. Редица изследвания сочат, че кафето на зърна е по-чисто.

Именно то може да е много полезно – дълголетие, предпазва от рак, помага да отслабнем, противовъзпалително действие, предпазва от главоболоие, намалява риска от диабет, прочиства черния дроб, защитава сърцето.

Според изследване на The American Journal of Epidemiology, четири чаши кафе на ден намаляват риска от смърт, независимо от причината, с 16%, а три чаши понижават този риск, причинен от сърдечносъдови заболявания, с 21%.

Завишената употреба на кафе пък може да намали риска от рак на черния дроб с 50%, редуцира и риска от рак на гърдата.

Полифенолите в любимото кафе са своеобразен пробиотик за червените полезни бактерии, свързани с отслабването.

Тонизиращото питие дори е способно да предпази мозъка от възпаление, считат учени, като кофеинът успява да блокира сигнал, който активира мочъчното възпаление.

Редовната консумация на кафе намалява риска от главоболие, се счита още, според научни изследвания.

Учени от Харвард открили, че употребата на допълнителна чаша кафе всеки ден, в продължение на четири години, снижава риска от диабет с 11%. Разбира се, не трябва да прекаляваме със захрта и в чашата кафе.

Кофеиновата течност намалява високите нива на чернодробните ензими и даже може да намали риска от цироза.

Американски учени стигат до заключението, че при хора, пиещи от три до пет чаши дневно, намалява рискът от заболявания на сърцето.

Оказва се, че кофеинът не просто ни прави по-енергични и по-усмихнати, а и укрепва здравето ни.

Все пак, трябва да се съобразяваме с индивидуалните нужди на организма, дори ако става въпрос за вълшебно питие като кафето.


 

Коментари към "Кафето – вълшебно питие":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg