Кога е най-доброто време да поискате болничен ден?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

В някакъв момент от времето всички сме спирали алармите си в 7 със замах и сме се чудили дали е по-добре да спим или да си запазим работата. Почти винаги запазването на работа надделява, но независимо от това някои дни просто не можете да напуснете топлото си и удобно легло, за да отидете на работа.

Няма значение дали сте много болни, имате махморлук или просто искате почивен ден – всички го заслужаваме от време на време, но не ние го решаваме. Трябва да се направим немислимото и да се обадим на шефа, за да му кажем лошите новини.

Това може да изглежда просто, но има много неща, които трябва да се обмислят преди да му се обадите. Според проучване, което е включило 1,000 работника, най-доброто време да се обадите на шефа си за да му кажете, че сте болни е Вторник сутрин точно в 6.38.

Да, знам какво си мислите и да – ставането в ранни зори не съвпада с плановете ви да си поспите много, но няколко минути на телефона в 6.38 е звучи по-добре отколкото цял ден пред бюрото, нали?

Освен ранното обаждане трябва и да имате добро извинение. Според проучването най-доброто извинение е, че имате проблеми със стомаха. Шефът ви най-вероятно ще се хване на въдицата, защото всеки познава хората с „хранително натравяне“, които звънят в Петък или Понеделник само за да си удължат уикенда.

Проучването също откри, че хората звънят най-често през Ноември и Декември, затова може би трябва да избягвате извиненията тези месеци, ако искате да ви повярват. Много е важно извинението ви да звучи истинско. Обаждането с новините, че сте болни е деликатно и трябва да намерите баланса между издаването на малки знаци, че ви има нещо и това да се правите на идиот като се правите на много болен. Изкашляйте се няколко пъти, като се постараете да е убедително, разбира се.

Последното нещо, което трябва да направите е да стоите далеч от социалните медии и да заличите всички доказателства, че всъщност не сте болни.


 

Коментари към "Кога е най-доброто време да поискате болничен ден?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg