Кога мъжът е велик?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Първо ще пиша за нас, мъжете. Мъжете, които винаги са се смятали за силния пол, независимо, че често падат от слабост.
Един ден сестра ми седеше и плачеше в стаята си. С мъка в сърцето наблюдавах как при нея отиде баща ни, за да разбере причината за сълзите ѝ. Те разговаряха няколко часа, но аз запомних една особена фраза, която татко произнесе онази вечер. От тогава минаха осем години, но всяка сутрин си спомням тези думи и те ми дават сила.


Нежно галейки я по главата, татко каза: "Дъще, ще срещнеш велик мъж и никога повече няма да ти се налага да плачеш." Неведнъж съм си задавал въпроса съществува ли точна рецепта как се става такъв велик човек, който ще бъде над всяка дребнавост.


С годините осъзнаваме, че ако всички мъже се сражаваха за правото да бъдат силни духом, великодушни, с голямо сърце...светът щеше да бъде съвсем друг!


Разбрах какво е да си велик мъж – не е този, който е способен да купи всичко, каквото поиска, дори любовта и уважението на близките си.


Татко учеше моята сестра така: "Избягвай този, който говори само за себе си, а за теб не се сеща, който се хвали със собствените си постижения. Не свързвай съдбата си с този, който те порицава, показва ти недостатъците или смята, че си длъжна да се промениш.


Защо ти е нужен мъж, който, ако ти сама не се промениш, ще те захвърли за блондинка? Или заради друг цвят на очите? Или за по-стройно тяло? Защо ти е нужен този, който няма да види истинската ти вътрешна красота? "


Колко пъти съм си позволявал заради повърхностния поглед да не обърна внимание на тези, които са ми били истински предани и искрени с мен. Не без усилие осъзнах, че да бъдеш велик човек – това не означава да достигнеш висота в обществото, да имаш много пари, колки, домове, винаги да си в обкръжението на красиви жени и сам ти да бъдеш красив. Истинският мъж, великият мъж – това е този, който има чиста душа, който не крие чувствата си, не прикрива слабостите си, не се крие в сенките. Той е готов да разкрие сърцето си, не бяга от реалността, той цени в жената моралните качества и вътрешното величие. Великият мъж решително върви напред, не поглежда надолу, не лъже и може да плаче от болка.


Сватбата на сестра ми ѝ донесе щастие, нейният мъж е велик, не е нито знаменитост, нито кариерист, нито е преуспяващ, не е и самостоятелен. Но този велик мъж никога не я е карал да плаче. С него тя се усмихва на всичко, което заедно са постигнали, живеят радостно и запълниха живота си с трима синове. Този велик мъж така силно обича сестра ми, че непрестанно ѝ целува ръка, дори по-често, отколкото устните. Той я обича заради това, което е, заради това, което са те заедно.

 


Писмо от неизвестен автор.

Източник: vk.com
 


 

Коментари към "Кога мъжът е велик?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg