Кога трябва да изхвърлим старата козметика?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако имате навика да пазите дълго време козметиката си, специалистите съветват веднага да се отървете от него. Колкото и любимо да е червилото ви за „специални поводи“, колкото и да вярвате, че с малко ацетон старият лак отново ще светне, старата козметика е опасна! Може да доведе до алергични реакции и инфекции.

Колко време можете да съхранявате гримовете си? Всеки продукт има свой срок на годност, но следващата информация ще ви ориентира, ако сте изхвърлили опаковката или въпросната дата се е изтрила.

Ружът може да се използва до една година след датата на производство (най-добре използвайте до 6 месеца след закупуването му). Най-важен е ароматът му, ако ухае добре, всичко е наред, но усетите ли странна миризма, го изхвърлете.

Сенките за очи и очните линии имат срок на годност 2 години, но не ги използвайте повече от 1 година след закупуването. А, ако ги споделяте с приятелки (не е препоръчително!) ги изхвърлете 2-3 месеца след като сте ги купили.

Червилата и гланцовете също имат около година срок на годност. Дали все още са годни за употреба също се познава по аромата. Усетите ли лъх на „гранясало“, не ги ползвайте повече. Спиралата за мигли е най-нетрайна, не бива да се използва повече от 4 месеца (най-добре 2). Лакът за нокти можете да ползвате около 6 месеца (в случай, че е на доказана марка).

 

Вижте още:

Как да поправите натрошените гримове стъпка по стъпка?

Как да изберете сенките според цвета на очите си? 


 

Коментари към "Кога трябва да изхвърлим старата козметика?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg