Козметиката, която трябва да съхранявате в хладилника

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика

Често сме чували, че за някои козметични продукти е по-добре да бъдат съхранявани в хладилник, но си признаваме, че и честичко пропускаме да спазим това правило.


Има няколко важни причини да съхранявате кремовете си в хладилника – температурата е стабилна, не варира от топло към студено, което по принцип е предпоставка за нарушаване на формулите и действието на активните съставки. Восъка, маслата и водата пък могат да се отделят, когато са изложени на топлина и влажност.


За кои козметични продукти е особено важно да бъдат съхранявани в хладилник?


Парфюмите


Колкото и странно да звучи, това да пазим парфюмите в хладилник, активните съставки в тях се влияят особено много от въздуха и топлината. Запазването им в хладилника ще предотврати именно оксидирането от извънредна топлина или излагане на слънце.


Околоочен крем


Една от основните причини да ви препоръчаме да държите крема за околоочния контур в хладилник е благоприятното въздействие на студа за кожата. Студеното свива кръвните телца, в резултат на което потокът от течности в меката тъкан намалява и подпухването спада. Студените кремове допълнително стимулират лимфния дренаж.


Продукти с конкретни активни съставки


Както вече споменахме, досегът с въздух, топлина и слънце влияе най-силно върху активните съставки в козметиката, която ползваме. Ако искате да предпазите кремовете си, най-добре помислете как ги съхранявате след отварянето им. Изключително важно е да държите в хладилник продукти, които съдържат ретинол, пептиди, витамин С и хидроквинон.


Маските за лице


Дамите, чиято кожа е склонна към зачервяване, е добре да държат маските за хидратиране, успокояване и омекотяване в хладилника. Студенината свива капилярите и намалява зачервяването.


Червила и балсами за устни


Тук основната причина е, че балсамите и червилата имат склонност бързо да се разтапят, ако ги държите в джоб, например(особено балсамите). Ако ги съхранявате в хладилник, това ще помогне да запазят формата си по-дълго време. А да не споменаваме, че сигурно на всяка от нас ѝ се е случвало да съсипе любим балсам или дори червило, само защото се е размекнало и лесно се счупва при нанасяне.


Продукти с метални апликатори


Някои продукти са специално произведени с метален апликатор, чието охлаждане подобрява действието им. Например, металните ролони за околоочния контур ще осигурят дълготрайна хидратация и е добре да бъдат охладени.


Натуралните продукти


Както ни е добре известно, повечето продукти днес се правят с консерванти, за да се предотврати появата на бактерии. Ако обаче предпочитате чистата, органична и натурална козметика, дръжте я в хладилника след отварянето ѝ.
 


 

Коментари към "Козметиката, която трябва да съхранявате в хладилника":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg