Кои са най-честите причини за мигрена ?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
В случай, че страдате от мигерна, то най-вероятно се справяте с нея с помощта на лекарства като например ибупрофен.
 
Това е доста често срещан начин за справяне с мигрената, особено защото се препоръчва от много лекари. Повечето хора не осъзнават обаче е, че честото приемане на такива лекарства (два или повече пъти на седмица) може да навреди сериозно на здравето.
 
Все повече и повече експерти предупреждават за опасностите от лекарствата срещу главоболие, заради повишеният риск от инфаркт и инсулт асоцииран с тяхното използване.
 
За щастие, ако намерите причините за мигрената и ги премахнете можете лесно и ефективно да се отървете от главоболията.
 
Нека видим кои са най-честите причини за мигрена и как може да ги премахнете:
 
1. Може да ви липсва магнезий
 
Недостигът на магнезий е доста по-често срещан проблем при хората страдащи от мигрена.
 
Той е доста важен минерал, защото подпомага функцията на много биологични процеси в тялото, включително пречистването на черния дроб, регулирането на хормоните, нервната система и мускулите.
 
Магнезият също така е важен и за разширяването на кръвоносните съдове, включително тези в мозъка и липсата му води до главоболие.
 
Може да си набавите магнезий от много храни, но най-много се съдържа в тиквените семки и зелените зеленчуци като спанак и маруля.
 
2. Може да имате непоносимост към нещо, което сте консумирали
 
Непоносимостта към няко ихрани като глутен, млечни продукти, соя, алкохол, захар или кофеин могат да са причина за мигрена. 
 
Идентифицирането и избягването на такива храни може да предотврати главоболието и възпаленията в тялото.
 
Най-добрият начин да разберете дали имате непоносимост към дадени храни е да се обърнете към професионалист или да изключите храните, които мислите, че биха могли да ви причинят мигрена и да видите дали има промяна.
 
3. Стрес
 
Стресът може да доведе до стягащо чувство във врата и главата, което може да прерасне в мигрена или главоболия, в следствие на свитите кръвоносни съдове.
 
Продължителният стрес мож да доведе до предотвратяването на пречистване от токсини и различни хормони, които при натрупване създават дисбаланс в тялото и могат да са причина за мигрена.
 
Последно, но не на последно място, стресът нарушава функцията на щитовидната жлеза, което също може да доведе до главоболия.
 
4. Щитовидната ви жлеза не работи правилно
 
Симптомите на неправилно работеща щитовидна жлеза са умора, косопад, суха кожа и качване на килограми ,когато функцията й е понижена.
 
При повишена функция се забелязва ускорен пулс на сърцето и неспокойство, които могат да бъдат придружени от мигрена.
 
Кръвният тест може да покаже дали щитовидната ви жлеза работи нормално и в случай, че има проблем с нея, то е най-добре да се обърнете към лекар.
 
5. Хормонален дисбаланс
 
Мигрените се срещат и в двата пола, но най-често при жените.
 
Различните нива на естроген и прогестерон, според експерти, могат да причинят главоболие и да ви предразположат към мигрена.
 
Балансирането на хормоните е сложен процес, който включва няколко органа като половите, стомашно-чревния тракт и черния, които имат роля в производството на тези хормони.
 
Не всички мигрени обаче могат да бъдат причинени от тези фактори, но повечето от тях са често срещани и откриването на причините за главоболието е една от първите стъпки да разберете какви са причините да страдате от мигрена.
 
 
 
 
 

 

Коментари към "Кои са най-честите причини за мигрена ?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg