Кои храни издържат по-дълго в хладилника?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене
Никой не обича да изхвърля развалена храна, на която още не е успял да се наслади. Знаейки как правилно да съхранявате покупките си, то вие може да удължите живота им с месеци, дори години.
 
Ето и 12 храни, които ще бъдат свежи по-дълго време, ако ги държите в хладилника:
 
1. Лимони
 
Цитрусови пловоде като лимони и лаймове бързо губят вкуса и хубавия си вид, когато биват оставени за повече от седмица. Опитайте да ги държите в найлонова торбичка в хладилника, за да удължите живота им до цели три месеца.
 
2. Кетчуп
 
Повечето кетчупи могат да издържат няколко седмици на стайна температура, след което ще станат жертва на бактерии и мухъл. Дръжте го в хладилника, ако консумирате по-малки количества, за да удължите живота му. Това е особено важно, ако е натурален и не съдържа консерванти.
 
3. Фъстъчено масло
 
Според експерти, отворен буркан с фъстъчено масло ще издържи от два до три месеца извън хладилника. Това обаче не важи за напълно натуралните такива, които ще издържат само няколко седмици без да са в хладилника.
 
4. Царевица
 
В момента, в който и едно листо падне от царевицата, то тя започва да губи от вкуса си. За да я запазите възможно най-дълго се препоръчва да я сложите в торбичка и да съхранявате в хладилника.
 
5. Торта
 
Повечето торти ще издържат няколко дни извън хладилника. В случай обаче, че искате да ги запазите за по-дълго се препоръчва да се държат в хладилника. Имайте предвид, че е важно е да сложите прозрачно фолио върху отрязаната част, за да запазите сочността й 
 
6. Авокадо
 
Препоръчва се авокадотата да се съхраняват в хладилника, за да забавите зреещите процеси.
 
7. Соев сос
 
Соевият сос обикновено не трябва да се държи на студено, заради високото количество сол, което съдържа. Той обаче ще започне да губи вкуса си след 1-2 месеца, ако не бъде съхраняван в хладилник.
 
8. Нарязани домати
 
Всички може би знаете, че пресните домати трябва да се държат извън хладилника, за да запазим вкуса им за най-дълго време. Това обаче не се отнася за нарязаните такива. 
 
За най-добри резултати ги съхранявайте с отрязаната част надолу върху кухненска хартия в хладилника.
 
9. Кленов сироп
 
Кленовият сироп е буквално вечен, ако не е отворен. Отворите ли го - съхранявайте го в хладилника за да запазите вкуса му и да държите бактериите надалеч.
 
10. Мармалад
 
Той не се разваля толкова бързо колкото пресните плодове, но все пак се разваля. Дръжте отворените бурканчета с мармалад в хладилника, за да удължите техния живот.
 
11. Горчица
 
Дръжте горчицата в хладилника, особено ако е дижоснка, за да запазите вкуса й възможно най-дълго.
 
12. Шоколадов сироп
 
Неотворените бутилки могат съвсем спокойно да стоят в шкафа 2-3 години. Отворените обаче бързо ще хванат мухъл, ако не се държат на студено. Може да запазите вкуса и вида му за до една година, ако го държите в хладилника.

 

Коментари към "Кои храни издържат по-дълго в хладилника?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg