Колко всъщност са полезни био продуктите за кожата на лицето?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Органичните кремове и други продукти за кожа не винаги са ключа към ефективността в света на красотата.
 
Смятате ли, че продуктите със знак "100% био" са по-добри от продуктите, които не са био? В случай, че отговорът ви е да, то вие вярвате на мит.
 
Фактите са, че думите "био" и "натурално" изобщо не са синоними на "ефективен" или "безопасен". Има доста био продукти, които могат да наранят сериозно кожата на лицето ви.
 
Продуктите, които се рекламират като "био" обикновено искат да покажат, че не съдържат химикали. Това обаче е напълно невряно. 
 
Независимо дали става дума за  продукт направен от естествен източник или такъв от синтетичен, то формулата със сигурност е химическа сама по себе си.
 
Другото, което трябва да имате предвид е, че всеки тип кожа е различен. Например био кремът, който приятелката ви ви предложи може да не е подходящ за вашата кожа, ако е чувствителна към цитрусови масла.
 
Трябва да бъдете сигурни, че био продуктите са направени със съставки, които са произведени без използването на синтетични торове и химикали. С тях също може да сте сигурни, че не слагате вредни токсини на лицето си, с което да предизвиквате кожни раздразнения, обриви или други негативни реакции.
 
Най-добрият начин да сте сигурни, че използвате правилния продукт за кожата е внимателно да четете етикета.
 
В случай, че имате чувствителна кожа, то е най-добре да стоите далеч от съставки, които могат да доведат до проблем - независимо дали те са био или не.

 

Коментари към "Колко всъщност са полезни био продуктите за кожата на лицето?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg