Колко голяма е силата, която се крие вътре в нас?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Много отдавна, не помня кога, не помня и кой, но някой ми разказа една история. Дори историята не помня в детайли, но винаги ще помня посланието, което тя остави в мен. Това послание винаги ми напомня колко е важно да знаеш каква е истинската ти стойност. А тя е огромна!

 

Всеки човек носи в себе си безценен потенциал, но най-важното, за да може той да се възползва от него е, да го види. Защото ако сам не успееш да видиш съкровището в себе си, то нима е възможно другите да го направят?!

 

Ето и самата история...

 

Живял един човек, който притежавал несметни съкровища. В дома му имало безценни шедьоври на изкуството, редки реликви, той притежавал много имоти, а в банката имал огромни авоари. Но най-голямото богатство за този човек бил неговият син. Неговият единствен син и най-голяма радост в живота.

 

Един ден синът на богатият човек бил призован на война. Той трябвало да отиде и да се сражава на бойното поле, както всички останали момчета в страната. Преди да замине обаче, нарисувал една картина, която подарил за спомен на баща си...

 

И така с натежало сърце възрастният човек изпратил сина си и започнал да чака завръщането му.

 

Това били най-мъчителните дни и месеци в неговия живот, докато един ден на вратата не се почукало. Мъжът отворил с трепетно очакване, а на прага го чакал... пощальон. Той му донесъл телеграма, в която се съобщавало, че синът му е починал.

 

От тогава до края на живота си мъжът се затворил с мъката си и почти не общувал с никого. Починал сам, без близки и семейство, на което да повери богатствата си. Ето защо то трябвало да бъде разпродадено на търг.

 

На въпросното събитие се събрали колекционери от цял свят, жадни за безценните реликви, които се предлагали. Но преди търгът да започне, водещият обявил нещо странно. Той казал на присъстващите, че наддаването за ценностите ще стартира, едва след като бъде продаден един определен експонат. Това била картината, която синът нарисувал за баща си.

 

Никой не проявил особен интерес към нея, но понеже всички били нетърпеливи да започнат с наддаването накрая се появил човек, който предложил долар, за да я купи. Тогава водещият ударил с чука и казал, че търгът е приключил!

 

Оказало се, че в завещанието на богатия мъж е било записано, че който вземе картината на сина му, получава и цялото му богатство...

 

Разбира те ли? Ние хората сме склонни да подценяваме всичко, дори себе си. Но когато се вгледаме в малките положителни неща, пред нас може да се открие истинско съкровище!  

 

Вижте още: 

Как да (пре)откриеш себе си?

"Тайните" на харизматичните хора 


 

Коментари към "Колко голяма е силата, която се крие вътре в нас?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg