Колко често трябва да миете косата си?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Независимо, че имаме достъп до цялата информация относно красота и грим в интернет, много от нас решават да импровизират и намират рутина, която изглежда ни пасва и почти никога не я нарушаваме.

Отделянето на внимание към експертите и тяхното мнение, независимо от нашите предпочитания, може да направи голяма промяна в навиците ни.

Стилистът Скот Милър, който е собственик на салон за красота в Кардиф, Анлгия твърди, че никога не трябва да мием косата си всеки ден, освен ако не тренираме във фитнеса или не прекарваме много време в обстановка, в която косата ви ще стане мръсна (строителен обект, например)

„В случай, че имате дълга коса, то не трябва да я измивате повече от два пъти седмично, а ако имате чувството, че трябва да я измиете, то вие най-вероятно не го правите правилно“ – твърди Милър.

Винаги мийте косата си с чиста вода и количеството шампоан трябва да е колкото монета от 10 стотинки. След това трябва да изплакнете косата си обилно, да я подсушите с кърпа и да нанесете балсам за коса.

В случай, че косата ви няма обем, сухият шампоан ще ви свъриши работа, а ако пък връхчетата ви изглеждат мръсни – измийте само тях, не е нужно да измивате цялата си коса. Ако тренирате, Скот твърди, че трябва да измивате косата си с качествен шампоан и да се уверите, че я измивате нежно. За къдрава коса, Скот твърди, че няма нищо лошо да миете косата си през седмица, а ако пък косата ви е боядисана трябва да я миете по-рядко, защото ще стане по-суха.

Според Милър, ако изпитвате нуждата да миете косата си често, може би трябва да замените обичайните си продукти за някои по-ефективни. Евтините шампоани съдържат вода и сулфати, които отнемат нужните защитаващи масла от косата.
 


 

Коментари към "Колко често трябва да миете косата си?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg