Колко често трябва да миете четките си за грим?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако гримирането е вашето кардио, тогава почистването на четките за грим трябва да бъде вашата силова тренировка!

Редовното почистване на четките ви ще премахне всички мръсотии и бактерии, които се крият в четината в продължение на дни, а освен това, ще имате и по-красива кожа!

Истината е, че има два типа хора: първите, които са супер обсебени от кожата си и ще направят всичко, за да премахнат всички мръсотии и бактерии и вторите - мързеливите, които носят грим всеки един ден, но когато става въпрос за почистване на инструментите им за грим, ще го отложат!

Ако попадате във втората категория, то трябва да ви предупредим, че използването на мръсни четки за грим може да доведе до запушени пори, преждевременно стареене и дори да направи нанасянето на грим по-трудно.

Е, колко често трябва да почиствате четките си за грим?

Отговорът е, че трябва да почиствате четките за грим на всеки две седмици.

Ако сте обръщали допълнително внимание на проблемите с кожата си и я третирате с вниманието, от което се нуждае, но не миете редовно четките си за грим, усилията ви ще бъдат безмислени.

Това е така, защото четките за грим са перфектен дом за бактерии и мъртви кожни клетки и ако не ги почиствате твърде дълго време, то те често ще доведат до  появата на акне и петна по вашата иначе чиста кожа.

Вероятно сте чували и че трябва да почиствате четките си веднъж седмично, но това може да навреди на космите на четките четините. За най-добри и ефективни резултати просто измивайте четките си на всеки две седмици.


 

Коментари към "Колко често трябва да миете четките си за грим?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg