Кралицата осъжда "злобната" атака в Манчестър, като посещава млади жертви в болницата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Кралицата посети  млади жертви на терористичната атака в „Манчестър Арена” в Манчестърската детска болница.

Тя  се срещна и говори с пациентите и спешните екипи, преди да осъди "злобното" зверство, което уби 22 души и рани 59. Дванадесет деца под 16-годишна възраст бяха закарани в болницата след самоубийствения атентат. (според Evening Standart)

Кралицата благодари също така на персонала на Националната здравна служба (NHS), който работи неуморно през цялата нощ вследствие на трагедията, и изрази шока и неверието си, че цел на атаката са били деца."Най-ужасното нещо беше, че всички са толкова млади, възрастта им! - казала тя на служителите.Сред останалите жертви, кралицата прекарва време и с 15-годишната Мили Робсън от окръг Дърам, която по време на експлозията е претърпяла наранявания по краката.

Кралицата попитала Мили дали е успяла да се порадва на концерта на Ариана Гранде преди атаката, на което тя отговорила, че е спечелила два ВИП билета и се е срещнала с 23-годишната поп звезда зад кулисите. 91-годишната кралица описала бомбардировките като "много тревожни", преди да пожелае на Мили бързо възстановяване.

- Това не е нещо, което някой  очаква – казала кралицата на бащата на Мили - Дейвид, който я е чакал на изхода на арената, когато бомбата избухнала.

Кралицата се е срещнала и с 14-годишната Еви Милс, казвайки на нея и родителите й  - Карън и Крейг Милс: "Това е ужасно, много злонамерено . Да се целиш в деца...!”

По-рано тази седмица кралицата отдаде почит на жертвите на "варварския акт", със следното изявление: "Цялата страна беше шокирана от смъртта и раняването на толкова много хора в Манчестър миналата нощ, възрастни и деца, които просто се радват на концерта.

Обръщам се към всички, като изразявам най-дълбоко съчувствие засегнатите от това ужасно събитие и особено семействата и приятелите на тези, които са починали или са били ранени. Искам да благодаря на всички членове на службите за спешна помощ, които реагираха с такъв професионализъм и грижа. И бих искала да изразя възхищението си от начина, по който реагираха хората от Манчестър на този варварски акт, с човечност и състрадание."

В същото време, страниците за набиране на средства, създадени за семействата на убитите при нападението, са  увеличили постъпленията си на повече от 2,3 милиона паунда (2,98 милиона долара), се казва „JustGiving”.


 

Коментари към "Кралицата осъжда "злобната" атака в Манчестър, като посещава млади жертви в болницата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg