"Красавицата и звярът" или как действа безусловната любов

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
Приказките са хубаво нещо. С тях сме израснали, с тях ще израснат и нашите деца. Емблематичните приказки като "Пепеляшка", "Красавицата и звярът" и др. пък ще останат евъргрийни за още много години напред. 
 
 
Наскоро излезе игралният филм "Красавицата и звярът". За него има доста противоречиви мнения. Аз самата отидох да го гледам с лека резерва, че вероятно няма да остави онова магическо усещане у мен както приказката. Оказа се, че съм се заблудила. Не само ми хареса, но и отново изпитах онова магическо усещане. И не е само, защото съм романтична душа и вярвам, че любовта прави чудеса....Просто филмът е добър и въздейства. 
 
 
Едно от нещата, които правят приятно впечатление е, че целият филм е максимално приближен до приказката. Няма интерпретации, няма мърдане встрани. Ако имаше такова, нямаше да се получи толкова добре. Като минус може да се посочат мюзикъл моментите. Макар че не са толкова натрапчиви, че да дразнят, до някаква степен отвличат вниманието от силата на филма.
 
 
Несъмнено Ема Уотсън е може би е най-подходяща за тази роля. Някак идеално се вписва в образа на Бел- хем обикновено момиче, хем носещо чар, харизма и добрина в очите. Играта й е добра. Въпреки това сублимният момент във филма, когато звярът умира, за да възкръсне принцът, като че ли не бе с такава сила, както в приказката. Не бе изигран така че да те накара да настръхнеш.
 
 
И все пак приказката си е приказка. Винаги има поука. Винаги в нея се набляга на чисто човешки неща, за някои от които дори не се замисляме в забързаното си ежедневие. Едно то тях е, че любовта буквално прави чудеса, тя може наистина да промени човек. За някои хора това звучи банално, а други изобщо не го вярват. Но то работи, ако не ми вярвате, пробвайте. Самата идея да накараш някого да повярва в любовта и в доброто е достатъчно вълнуваща и запленяваща. И Бел го прави. При това го прави по най-добрия начин- с искреност, непринуденост, безусловно даване на любов и прошка. Тази компилация наистина може да превърне един звяр в любящ човек и извън приказките.
 
 
Така че, ако сте романтична натура и все още не сте гледали "Красавицата и звяра", поправете тази грешка. Не е филмов шедьовър, но със сигурност ще ви стопли.

 

Коментари към ""Красавицата и звярът" или как действа безусловната любов":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg