Къде бъркате при използването на слънцезащитен крем?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ползвате слънцезащитен крем, нали? Ако пропускате, ето защо да го правите. С него ще се предпазите не само от изгаряне, но и от застаряване на кожата и много заболявания, причинени от вредните UV лъчи. Най-важното обаче е да го използвате правилно, за да бъдете сигурни, че сте абсолютно защитени.

Ето къде най-често може да бъркате:


1. Не го използвате всеки ден

Ако си мислите, че е достатъчно да си слагате слънцезащитен крем само когато сте на плаж или на някое парти край басейна – лъжете се. Трябва да го използвате всеки ден. Не си мислете, че напът за работа или по време на разходка няма как да изгорите. Използването му всеки ден в горещо време е напълно задължително.


2. Не слагате достатъчно

Докато едни хора прекаляват с количеството, други напротив слагат изключително малко, което се равнява на почти никаква защита. Трябва да сте сигурни, че сте покрили всяка част от тялото си добре, дори и там, където според вас е малко вероятно да изгорите.


3. Не слагате повторен слой

Това се случва най-вече, когато сте на морето. Намазвате се веднъж и си мислите, че това е достатъчно за деня. Ами не... Кожата попива, а ако решите да влезете във водата можете също да измиете лосиона, така, че се постарайте да го нанасяте, толкова пъти, колкото е нужно, за да сте защитени през цялото време.


4. Използвате грешния слънцезащитен фактор

Слънцезащитен фактор под 30 е неподходящ за горещите дни на плажа. Най-препоръчително е да използвате 50 или 50+, за да сте сигурни, че ще се предпазите.


5. Мислите, че гримът предпазва достатъчно лицето ви

Нищо подобно! В момента на пазара има много видове фон-дьо-тен и BB кремове, които се предлагат с предполагаем слънцезащитен фактор. Това помага, но в никакъв случай не е достатъчно. Така, че се погрижете да намажете добре илицето си, не само за тялото.


 

Коментари към "Къде бъркате при използването на слънцезащитен крем?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg