Къде е големият оргазъм?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Момичета, колко от вашите приятелки не са изпитвали оргазъм нито веднъж? А може би и вие сте в тази група?

Отдавна се знае, че близо 70% от жените рядко изпитват или изобщо не са изпитвали оргазъм. 11% никога не са стигали до оргазъм. Но ако се замислим колко жени познаваме самите ние, които твърдят, че не знаят какво е това, като нищо тези числа ще се окажат и по-големи.

За съжаление оргазменият дефицит при жените е факт – на всеки три мъжки оргазма, жените се разписват само с един. 

Хората предполагат, че клиторът е просто твърде труден за разбиране и опознаване и женските тела просто не са настроени за чести кулминации. Всички жени усещат оргазма различно, но общите признаци са изпотяване, тежко дишане, нужда да изкрещиш и усещане за топлота, веднага след оргазма.

Оргазмите са с различна сила и продължителност и това, че една жена не успява да достигне до края, не означава, че не е способна. Много е вероятно дори просто да не разпознават, че изпитват оргазъм, казват някои специалисти.

Разбира се, съществува състояние, наречено аноргазмия, но то засяга едва около 10% от жените и обикновено това са жени, които имат социални, културни и психологически, а не физически проблеми.

Ако си мислите, че попадате в тези 10%, имаме добра новина – експертите казват, че тези социални фактори, които влияят, са преодолими. Социалните бариери могат да падна, ако изследвате техните корени.

Но преди всичко има нещо, което всяка от нас трябва да вярва, да бъде убедена в това – ние, момичета, сме половината от уравнението в спалнята. Нашето удоволствие има значение. На първо място вие самите трябва да сте уверени в това.

При жените неправилно се формира убеждението, че едва ли не са поддържаща роля в секса. Телата им са това, което задоволява, а не това, което трябва да бъде задоволявано.

В това се корени липсата на оргазъм. Само когато жените осъзнаят колко неправилно е това схващане, тогава ще започнат да обръщат внимание на телата си и ще бъдат способни да изпитат оргазъм.

Удоволствието от секса е и в това да накараш другия да се чувства добре, но за съжаление жените са приели да не се интересуват от собственото си удовлетворение.

Ако повече мъже оставят настрана гордостта си и я заменят с откровено желание да опознаят женското тяло(включително поемайки риска от грешка и това да бъдат коригирани), вероятно жените ще изпитват по-чести оргазми.

Време е всички ние, и мъже, и жени, да започнем да възприемаме женското тяло като субект на удоволствие. Може и да изглежда лесно да кажем на всички жени, че ще изпитат оргазъм, ако опознаят тялото си, но дълбоките, подсъзнателни нагласи, че те трябва да дават, а не да получават, изискват много повече усилия. Преди всичко трябва да се отървем от неправилната нагласа, че не заслужаваме да изпитваме удоволствие. 

И веднъж почувстват ли се уверени жените, откривайки какво работи за достигане до голямото О, те могат да пренесат тези уроци в спалнята. Стига и партньорът им да е дорасъл да осъзнае, че ако достави удоволствие на жената, дори с цената на време и търпение, със сигурност ще получи неповторимо удоволствие в замяна.

 

Вижте още:

5 фактора, които намаляват риска от изневяра при мъжете

8 големи грешки във връзката, които жените допускат


 

Коментари към "Къде е големият оргазъм? ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg