Лекарите Предупреждават: Спрете да носите мобилния си телефон близо до тялото! Ето защо!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Може да сте чували, че мобилните телефони са опасни за вашето здраве. Но това вероятно не ви е спряло да ги използвате. Тъй като технологията се подобрява и социалните медии става все по-популярни, все повече и повече хора се привързват към своите мобилни телефони. Някои държат  телефоните си  в чантата, докато някои ги носи в джоба си . Други предпочитат да ги държат малко по-близо. Според неотдавнашни изследвания, има значение къде държите мобилния си телефон. Оказва се, че ако го държите твърде близо до себе си, това може сериозно да навреди на здравето ви.

Д-р Девра Дейвис е автор на "Прекратяване на връзката - Истината за Радиацията на мобилните телефони  "( “Disconnect – The Truth About Cellphone Radiation.”) Тя е изследвала  опасностите от радиацията, която се излъчва  от вашия мобилен телефон. С изследванията си , тя се опитва да предупреди хората, че радиацията от мобилния телефон е не само опасна, но тя може да свърши с летален изход.а

Съхраняване на мобилния телефон в сутиена

 

Д-р Дейвис обяснява, че биологичното въздействие на вашия мобилен телефон е свързано с непостоянния характер на неговия сигнал. Той всъщност е в състояние да взаимодейства с възстановяването на ДНК  и да му попречи. Носенето на мобилния  телефон близо до тялото е опасен навик. Всяка зона  от тялото може да бъде изложена на постоянна радиация, излъчвана от мобилния  телефон, но някои части са по-уязвими от други.

В бюлетина на „Здравето и околната среда” е разгледан случай на жена, която има навика да пъха мобилния си телефон в сутиена. В последствие тя развива рак на гърдата.При нея не е имало други предразполагащи рискови фактори. Специалисти онколози - Робърт Нагорни и Джон Уест заключават, че има само една възможност, която може пряко да допринася за рака й. Моделът на рака и разпространението на раковите клетки се свързва перфектно с формата на мобилния й телефон.

Лекарите не могат да докажат, без съмнение, че  мобилния  телефон на жената причинява рак на гърдата, но нейната история наистина е предупреждение към други жени, които държат телефоните си в техните сутиени. Да държим телефона си навсякъде до тялото, може да бъде изключително опасно по отношение на излагането на радиация. Докато вашия мобилен телефон е включен, той излъчва радиация с прекъсвания. Дори и ако не го използвате и е близо до тялото ви, телефонът причинява почти непрекъснато излагане на радиация.

Носене на мобилния телефон близо до вашето тяло

И други проучвания са установили подобни резултати. Изследване, публикувано през 2009 г. има  доказателства, че носенето на мобилен телефон на бедрото може да доведе до слабост в една определена област на таза. В проучването, изследователите измерват костната плътност на таза на 150 мъже и жени, които редовно носят своите мобилни телефони, прикачени към техните колани. Изследователите открили, че костната, минерална плътност се понижава от страната на таза, където се носят телефоните. Това предполага, че плътността на костите може да бъде неблагоприятно засегната от електромагнитните полета, излъчвани от мобилните телефони.

Израелска изследователска група наскоро съобщава за рязко увеличение на тумори на паротидната жлеза през последните 30 години. Паротидната жлеза е най-голямата слюнчена жлеза  и се намира най-близо до бузата – същото място, където повечето хора държат мобилните си телефони докато говорят.

 

Макар че тези изследвания може да не ви убедят да изхвърлите своя мобилен телефон, те могат поне да предупредят за това колко опасна може да бъде радиацията за вашето здраве. Ако използвате мобилен телефон, никога не го дръжте до тялото си. Дръжте го в чантата си. Когато е възможно, преминете към стационарен.


 

Коментари към "Лекарите Предупреждават: Спрете да носите мобилния си телефон близо до тялото! Ето защо!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg