Лесни начини да намалите използването на пластмаса

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Намаляването на използването на пластмасаможе да се окаже доста трудна задача, но има много начини, по които можете да го направите.

Може да си мислите, че рециклирането на всичко е от ключово значение, но само няколко вида пластмаса всъщност могат да бъдат рециклирани, а това, което в крайна сметка се оказва рециклирано, изисква голямо количество вода и енергия, което отново не е толкова добре за околната среда.

Така че, ако искате да намалите значително пластмасовия боклук, който се озовава в депата, ето няколко прости начина да намалите количеството пластмаса за еднократна употреба, която използвате.

Носете собствена чанта за пазаруване

Помислете колко пъти посещавате супермаркета. Всеки път, когато купувате нещо, в крайна сметка се прибирате вкъщи с допълнителна найлонова торбичка, която е вероятно да изхвърлите.

Защо просто не носите чанта за пазаруване от плат? Не изисква много усилия!

Това ще намали значително количеството на пластмасовите торбички, като по този начин ще намали и количеството пластмаса в депата.

Използвайте собствена бутилка с вода

Купуването на бутилирана вода всеки път, когато сте навън, прави две неща: вреди на околната среда и изгаря дупка в джоба ви.

Лесно можете да избегнете това, като носите собствена бутилка с вода навсякъде, където отидете. По този начин ще спестите пари и ще помогнете на природата. Страхотно, нали?

Пропуснете сламките

Пластмасовите сламки са предмети за еднократна употреба, които наистина са ненужни. Така че, независимо дали сте вкъщи, ресторант или бар, пропуснете сламката и просто отпивайте нормално от напитката си. Определено няма да е толкова удобно, но ще помогне да намалите количеството пластмаса, което използвате.

Събирайте сухите отпадъци с вестник

Обичайно е, в кошчето да се слага пластмасова торба за боклук. Тези торби за боклук обаче са толкова дебели, че им е необходимо умопомрачително дълго време, за да се разложат.

Ето защо е по-смислено вместо това да събирате сухите отпадъци с един или два листа вестник, а след това, всичко което трябва да направите, е да вземете вестника и да го изхвърлите.

Кажете не на самобръсначките за еднократна употреба

Бръсначките за еднократна употреба почти винаги са направени от пластмаса. Вместо да изхвърляте самобръсначката всеки път, когато използвате такава, инвестирайте в бръсначка, която ви позволява да замените острието.

Това ще помогне значително да намалите пластмасовите си отпадъци и може да се окаже по-евтино в дългосрочен план.

 


 

Коментари към " Лесни начини да намалите използването на пластмаса":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg