Лесни начини за предотвратяване на главоболието

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Главоболията обикновено са знак от тялото, че има нужда от почивка. Независимо дали е леко или силно главоболие, то може да ви накара да прекарате деня в леглото чувствайки се зле. 
 
Ето и няколко съвета как да го предотвратите  дори преди да се е появило:
 
1. Сън
 
Най-доброто нещо, което може да направите е да си осигурите пълноценен сън всяка нощ, защото твърде многото или твърде малкото сън може да ви причинят главоболие.
 
В случай, че усещате леко главоболие легнете в тъмна стая и си дремнете за около час, защото това ще ви енергизира и ще можете да продължите деня си нормално.
 
2. Яжте по-малко, но по-често
 
Една от най-честите причини за главоболие е ниското ниво на кръвната захар. В случай, че не сте яли скоро и имате главоболие просто похапнете нещо и болките би трябвало да спрат.
 
Най-добре похапвайте често, но по-малко, защото така ще поддържате нормалното ниво на кръвната си захар през целия ден.
 
3. Пийте достатъчно вода
 
Дехидратацията е другата най-честа причина за главоболие. Лошото е, че когато осъзнаем, че ни е нужна повече вода то вече сме дехидратирани.
 
Добър начин да предотвратите това е да пиете поне 2 литра вода на ден. По желание дори може да я овкусите с малко лимон или мента.
 
4. Стойте далеч от слънцето
 
Според проучвания, хората са изложени на риск от силни главоболия със 7.5% за всеки 5 градуса по-висока температура. 
 
Това значи, че ако излизате навън в необичайно слънчев и топъл ден задължително си пригответе много течности и дори чадър, ако сте склонни към мигрени.
 
5. Тренирайте
 
Проучвания показват, че ниската активност предпоставя хората към главоболие.
 
Учените изследвали над 43,770 души с мигрена и главоболия и открили, че главният фактор за тях е ниската им активност. Според тях един от най-добрите начини за предотвратяване е колоезденето, а също така и йогата.

 

Коментари към "Лесни начини за предотвратяване на главоболието":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg