Липсата на някои витамини и минерали може да причини главоболие

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Първата ни мисъл, когато имаме главоболие е как да го облекчим. За жалост, повечето методи, които използваме са просто временно решение и то пак се връща с пълна сила.
 
Един от начините да сте стъпка пред него е да да видите дали има признаци за липса на витамини и минерали във вашия хранителен режим. Ето и някои от нещата, които според експерти могат да допринесат за честотата и силата на важето главоболие.
 
1. Липса на Витамин Д
 
Витамин Д всъщност е хормон, произвеждащ се от бъбреците. Повечето от нас приемат витамин Д чрез храна, хранителни добавки или пък просто като се наслаждаваме на слънцето. В случай, че имате недостиг на витамин Д, то може да забележите увеличена честота на главоболия. 
 
2. Липса на магнезий
 
Магнезият помага на тялото ни да регулира нервните и мускулни функции, да регулира кръвната захар, а също така и кръвното налягане. Според проучвания, липсата на достатъчно магнезий може да допринесе за появата на мигрени. Точно по тази причина много хора приемат магнезий като хранителна добавка за справяне с проблема.
 
3. Дехидратация
 
Много от нас не приемат достатчъно количество вода през деня, което може да е основен фактор при главоболията. Според експерти е важно да пием над 2 литра вода на ден, за да бъдем здрави и да избегнем проблеми като този.
 
4. Липса на витамин Б2
 
Липсата на витамин Б2 (рибофлавин) може също да доведе до мигрена. Той подобрява енергийния метаболизъм на мозъчните клетки и ги предпазва от изтощение, а когато той липсва сами може да се досетите какво следва. 
 
Всъщност, всички витамини от групата Б са изключително важни за предотвратяването на главоболията. Тези витамини преобладават главно в храни като зърнените, яйца, месо, мляко, зелени зеленчуци и др.
 
5. Липса на натрий
 
В случай, че се потите прекомерно по време на тренировка или имате забързан начин на живот, то вие може да имате недостатък на натриев хлорид (сол). Добрите новини обаче са, че много лесно може да се справите с този проблем като ядете нещо солено или консумирате напитка съдържаща електролити.

 

Коментари към "Липсата на някои витамини и минерали може да причини главоболие":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg