Луксозната модна марка Прада се отказва от животинската кожа с косъм!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Модните марки, включително и най-луксозните, осъзнават, че не е необходимо да експлоатират жестоко животни, за да проектират, произвеждат и продават своите стоки. Преди няколко месеца Шанел спря да използва козина и кожи от екзотични животни! Други модни къщи, които са направили същото, включват Коуч, Джорджо Армани, Гучи, Майкъл Корс, Ралф Лорън, Калвин Клайн и други! Последното голямо име в модата, което се присъединява към списъка е Прада!

Прада обяви, че Prada Group, която включва Prada, Miu Miu, Church's, Car Shoe и други, вече няма да използват козина в своите дизайнерски проекти или колекции, започващи от февруари 2020 г. след колекция пролет / лято 2020!

Главният дизайнер Миука Прада заяви: „Групата Прада се ангажира с иновациите и социалната отговорност, а нашата политика без козина - постигната след позитивен диалог с Fur Free Alliance, по-специално с LAV и Хуманното общество на САЩ - е продължаване на този ангажимент. Фокусирането върху иновативните материали ще позволи на компанията да изследва новите граници на креативния дизайн, като същевременно отговаря на търсенето на етични продукти. "

За производството на козина животните се развъждат, отглеждат, а след това убиват жестоко във фермите за козина. През целия живот са затворени в малки клетки. Те са ужасени и страдат толкова много, че дори се опитват да се само-осакатяват и видоизменят. Животните не са създадени да живеят в малки клетки или в плен и не заслужават да бъдат малтретирани и убивани само заради модата. Животните, които често се отглеждат във ферми за козина, включват норки (най-често срещаните), зайци, чинчили и други.

Прада е едно от най-големите имена в модата и се надяваме те да се насочат към замяна и на кожата, и други материали, получени по жесток начин като екзотичните кожи с по-устойчиви и етични материали.


 

Коментари към "Луксозната модна марка Прада се отказва от животинската кожа с косъм!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg