Този път решихме да се разровим из рецептите на нашите баби и там открихме страхотно лятно ястие Ако обичате комбинацията от чушки, домати и яйца, пробвайте тази дряновска манджа!
Необходими продукти:
8-10 чушки
80 мл олио
1 с. л. брашно
сол
5 домата
6 скилидки чесън
5 с. л. вода
2 яйца
Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат и обелват. Овалват се в брашно, след което се посоляват и се изпържват в сгорещеното олио.
Доматите се попарват с гореща вода, след което се обелват. Настъргват се на ситно ренде и се изсипват върху чушките в тигана.
Ястието се вари 30 минути на тих огън.
Отделно чесънът се счуква с щипка сол. Брашното се размива в 3 с. л. хладка вода и се изсипва в тигана заедно със счукания чесън.
Ястието се вари 20 минути.
Яйцата се разбиват с 2 с. л. вода и 2 с. л. сос от тигана. Изсипват се на тънка струйка в ястието и се оставят да стегнат.
Дряновската манджа се поднася веднага.
Добър апетит!