„Лятото и градът” на Кандис Бушнел

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
„Лятото и градът” на Кандис Бушнел
Снимков материал: Издателство "Кръгозор"

Искате ли да знаете как започва приятелството между Кари Брадшоу, Саманта, Миранда и Шарлот? Можете да го разберете от втората част на „Дневниците на Кари Брадшоу” – „Лятото и градът”!

На 1-ви август книгата излиза на българския пазар и от нея ще научите как Кари прекарва първото си лято в Манхатън!

В Голямата ябълка тя се втурва в живота и се опитва да се превърне от провинциално „пиленце”, както на шега я нарича Саманта, в личността, която винаги е искала да бъде. Среща се с истински писатели, на които се възхищава, сприятелява се с хора, за каквито винаги е мечтала, и има невероятен напредък в курса по творческо писане.

Лятото е магическо време в Ню Йорк и Кари е влюбена във всичко около себе си –бутиците за маркови дрехи, дивите купони и великолепните мъже. Тук Кари среща Саманта и Миранда за пръв път и вече има нови приятели, които я въвеждат в бляскавия и вълнуващ живот на Манхатън.

А техните напътствия как да оцелее в градската джунгла и да отхапе своето парче от „голямата ябълка“ се оказват безценни!

Правилата на Миранда Хобс

  • Не позволявай на никого да казва коя си ти и какво можеш да правиш. Сама вземай решенията си.
  • Добре е да съзряваш бавно. Защото, когато ръзцъфнеш напълно, ще бъдеш готова за хубавите неща, които ще ти се случат.

Съветите на Саманта Джоунс

  • Ако искаш да живееш истински, трябва да си готова да участваш, а не само да гледаш отстрани.
  • Винаги вземай само най-доброто и пътувай единствено в първа класа.
  • Изглеждай така, сякаш знаеш къде отиваш, дори да нямаш никаква представа.
  • Движи се бързо. И винаги носи обувки, с които можеш да бягаш!

Ако ви е любопитно да надникнете зад кулисите на създаването на книгата „Лятото и градът”, вижте какво споделя самата авторка за нея:

Кандис, в продължението на „Дневниците на Кари Брадшоу” се разказва за лятото, но същевременно се засягат и доста сериозни теми...
Да, за мен беше много важно книгата да е автентична. Героините трябваше да бъдат себе си, за да могат да се превърнат в жените, които познаваме от „Сексът и градът”. Исках да са верни на времето си. Когато ги срещнахме за пръв път през деветдесетте, те бяха самотни жени на по трийсет години. Но преди да станат такива, те са били от това поколение момичета, за които пиша в „Лятото и градът” – дошли в Ню Йорк през осемдесетте. Времето, когато на жените за първи път им беше казано, че могат да имат всичко, да преследват кариерата си, мечтите си... Много неща само са намекнати в книгата - като сексуалния тормоз, което по онова време се случваше постоянно. Има причина Миранда да е толкова отявлена феминистка. По онова време нямаше истинско равенство между половете, нямаше такива неща като политическа коректност и беше нормално да се казват обидни неща на жените.

Коя любимата ви героиня?
Просто обожавам характера на Миранда – толкова й отива да бъде такава закоравяла феминистка. Такива бяха жените в началото на осемдесетте. Тогава феминизмът беше голяма работа. Наистина имаше жени, които протестираха пред магазините срещу порнографията и крещяха неща като „Жени, събудете се!”. Самата аз дойдох в Ню Йорк в края на 70-те на деветнайсет години и вложих много от нещата, които съм преживяла, в книгата.

В „Лятото и градът” Кари на 17 години пуши, пие и обикаля от купон на купон. Сегашните младежи като, че ли имат много повече ограничения.
Така е! По онова време родителите не можеха да надзирават постоянно децата си. Не можеха да бъдат във връзка с тях във всяка минута. Никой не очакваше, че ще се чува всеки ден с детето, ако то беше някъде далече на почивка или на лагер. Даже се смяташе за странно. Когато аз ходех в „Студио 54”, там имаше четиринайсетгодишни и никой не ти искаше личната карта на бара. Никога! Но това беше преди трийсет години!

В книгата „Лятото и градът” виждаме, че Саманта е готова да се омъжи на 25 години, което беше доста шокиращо.
Напълно логично е, защото когато за пръв път я срещаме в сериала, тя е на 40 години. Саманта винаги е на вълната на събитията, а през осемдесетте години в Ню Йорк ако бяхте красива, привлекателна жена, беше изключително важно да сте част от могъща, влиятелна двойка. Да правите преуспяваща кариера и изобщо да имате всичко. Във времето, което се намира, е напълно логично да има професия и богат и преуспяващ съпруг. Нещо обаче я е накарало да осъзнае, че това да се нагоди към изискванията на обществото не е за нея - пътуването, което ще трябва да измине през следващите няколко години! Ние срещаме Саманта В „Лятото и градът” срещаме Саманта, когато е на 25 години, а после – в „Сексът и градът”, когато вече е на 40 години. Така че, през тази петнайсет години са се случили много неща.

Все още трябва да се срещнем истински с Шарлот!
Не смятах, че е логично тя да се срещне веднага с Миранда и Саманта. В онзи период може би нямаше да се харесат изобщо. Как Шарлот се сприятелява с тях? Не мисля, че веднага са станали най-добри приятелки, както беше случаят с Миранда, Кари и Саманта.

Ню Йорк в тази книга обаче изглежда много по-мрачен от Ню Йорк сега и определено по-мрачен от Ню Йорк в сериала и филмите.
Той наистина беше по-мрачен. Хората винаги ме питат дали Ню Йорк се е променил. Не мога да кажа, защото и аз се променям с него. Но след като написах книгата и говорих с много хора, откривам, че явно наистина е така. Сега не е толкова спонтанен. Някога Ню Йорк беше див!
 


 

Коментари към "„Лятото и градът” на Кандис Бушнел":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg