Малко известни факти за Дядо Коледа

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

С наближаването на Коледа, всяка година започваме да тръпнем в очакване на подаръците от добрия белобрад старец. Е, тази година и последната детска илюзия, че Дядо Коледа съществува, беше разбита на пух и прах след това, на което попаднахме в сайта kafence.com. Моля, не четете този текст на детето си преди да е навършило поне 15 години!

"В резултат на нарастващата липса на желания и с помощта на проучванията на изветсното научно списание SPY – имам удоволствието да ви представя годишната научна справка за Дядо Коледа.

1) Няма известни видове елени, които могат да летят. Но все още има около 300 000 живи организма, които не са класифицирани и въпреки че повечето са насекоми и микроби, това не изключва напълно възможността да съществуват летящи елени, които само Дядо Коледа е виждал.


2) На света има около 2 милиарда деца (хора под 18 годишна възраст). Но тъй като Дядо Коледа не фигурира при Исляма, Хинду, Евреите и Будистите, това намалява броя им на 15% или общо – 378 милиона, позовавайки се на Бюрото по въпроси с популацията. Със средно (по статистически данни) 3,5 деца на домакинство, това са 91,8 милиона домове. Разбира се, приемаме, че има поне по едно добро дете във всеки дом.


3) Дядо Коледа има 31 работни часа в Коледната нощ благодарение на различните часови зони и въртенето на Земята. Приемаме и че пътува от изток на запад (което е по-логичният вариант). Това означава, че той трябва да направи 822,6 посещения за една секунда. Това означава, че за всяко християнско семейство с добро дете, Дядо Коледа има една хилядна от секундата, за да паркира, да излезе от шейната, да влезе през комина, да остави подаръците, да похапне, каквото са му оставили, да се върне през комина, да се качи в шейната и да се придвижи до следващата къща. Ако приемем, че всички тези 91,8 милиона домове са разположени равномерно по Земята (което, разбира се знаем, че не е вярно, но за целта на изчисленията ще приемем за истина), си говорим за разстояние 1255 метра от къща до къща, или обща обиколка 115,2 милиона километра, без да броим спирките, които повечето от нас трябва да направят поне веднъж на всеки 31 часа плюс храна и т.н.
Това означава, че Дядо Коледа се движи със скорост 1032 километра в секунда, т.е. 3000 пъти скоростта на звука. За база на сравнение - най-бързото превозно средство на Земята, направено от хора, се движи със смешните 44 километра в секунда – а стандартният елен се движи със скорост 24 километра в час.


4) Товара на шейната е другият интересен момент. Да приемем, че всяко дете получава подарък не по-голям от среден размер конструктор (1 килограм), шейната трябва да носи 321 300 тона, без да броим Дядо Коледа, който се описва като наднормен. На земята един елен може да тегли не повече от 150 килограма. Дори и да приеме, че има летящи елени (виж първа точка) и те могат да теглят десет пъти повече от нормалния елен, то пак осем елена са крайно недостатъчни, даже и девет. Ще ни трябват 214 200 елена. Това увеличава товара на шейната на 353 430 тона. Отново само за сравнение – това е четири пъти теглото на “Кралица Елизабет”(известен круизен кораб).


5) 353 000 тона, които се движат със скорост 1032 километра в секунда създават огромно въздушно съпротивление – това ще загрее елените по същия начин, по който се загрява космически кораб при навлизане в атмосферата на Земята. Водещата двойка елени ще абсорбира 14,3 квинтилиона ( 14 300 000 000 000 000 000 000 000 000 000) джаула енергия. За една секунда. Всеки. В следствие те ще избухнат в пламъци, почти мигновенно, излагайки елена след себе си и създавайки оглушителен, свръхзвуков гръм във въздушната струя зад тях. Целият отбор елени ще се изпари за 4,26 хилядни от секундата. Междувременно Дядо Коледа ще бъде изложен на центобежни сили 17 500,06 пъти по-големи от силата на гравитацията. 110 килограмов Дядо Коледа (който ще изглежда абсурдно слаб) ще бъде залепен за задницата на шейната си със сила 2157 тона (1 956 797.48 килограма) .


В заключение – дори и Дядо Коледа да е доставял подаръци в Коледната нощ, то той вече е умрял." Шегуваме се, разбира се. Питайте за повече информация в Лапландия!
 


 

Коментари към "Малко известни факти за Дядо Коледа":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg