Медалите за Олимпиадата в Токио, 2020 са направени от рециклирана електроника!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Олимпиадата е събитие, очаквано от целия свят. Любителите на зимните и летните спортове или дори тези, които просто обичат целия спектакъл около игрите всички те, чакат четири дълги години, за да видят най-добрите спортисти да представят страната си. Голямо събитие е да накараш хората да мислят за устойчивост. Точно това прави градът домакин на Олимпиадата 2020, Токио!

През 2010 г. Ванкувър, град домакин на зимните олимпийски игри, използва стара електроника като телевизори, компютри и клавиатури, за да направи своите медали. Сега Токио черпи вдъхновение от това и прави своите медали по подобен начин. През 2017 г. Токио обяви медалния проект „Токио 2020“, като заяви, че ще събират „малки електронни устройства, като използвани мобилни телефони от цяла Япония за производство на олимпийски и пара-олимпийски медали“.

Те са имали за цел да съберат около 30 килограма злато, 3500 килограма сребро и 2200 килограма бронз. Общо ще бъдат направени 5000 медала от събраните устройства. От април 2017 г. до края на март 2019 г. те са събрали всички необходими устройства и са извлекли 100 процента от металите, необходими за направата на 5000 медала.

Общо са събрани 78 985 тона устройства. Извлечени са около 32 кг злато, 3 500 кг сребро и 2200 кг бронз. Уебсайтът на проекта за медал „Токио 2020“ казва: „Благодарим за съдействието на всички в този проект. Надяваме се, че нашият проект за рециклиране на малка потребителска електроника и нашите усилия да допринесем за екологично и устойчиво общество ще се превърнат в наследство от Игрите в Токио 2020. “

Да се надяваме, че през следващата година ще има повече аспекти на олимпийските игри, които ще бъдат устойчиви и екологични. Това би поставило прекрасен акцент за игрите в следващите години и може да вдъхнови спортисти и хора по целия свят да водят по-екологичен начин на живот!


 

Коментари към "Медалите за Олимпиадата в Токио, 2020 са направени от рециклирана електроника!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg