Миговете на щастие, които трябва да се научим да забелязваме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Колко често чуваме, че малките неща правят живота прекрасен. Но колко е трудно да изоставиш всички стари нагласи, ролята на жертвата, и да осъзнаеш с цялото си същество, че всеки изгрев и всеки залез е истински празник, който трябва да отпразнуваш с всичките си сетива и с изпълнено с щастие сърце.


Малките крачки отвеждат до голямата цел – прозрението за стойността на изгревите и залезите в живота ни. Истински щастливите хора, докоснали се до това велико прозрение, могат да се радват на дребните(но толкова големи!) неща. На миговете, които носят неподправено щастие, щастие от дълбините на сърцето.


Като момента, в който непознат ти казва изненадващо "здравей" или ти се усмихва


Силата на усмивката е невъзможна за измерване. Безкрайна е. И толкова заразна. Направете си един експеримент – усмихнете се нарочно, ей така, в този момент, и си наложете да останете усмихнати. Само след мъничко ще осъзнаете, че всъщност вече не ви се налага да се заставяте да се усмихвате, правите го несъзнателно и с удоволствие. Такава е усмивката – мускулите на лицето светкавично запомнят тази "поза". А мозъкът регистрира този знак – аз съм щастлив!
Колко е приятно, когато непознат ви се усмихва! Защото това означава, че срещате по пътя си доволни от живота, щастливи хора. Усмихнете се и вие! Има красота и невинност в това да подариш усмивка на някого. Та бил той и непознат.


Като момента, в който ти липсва някой близък


Не защото нещо трагично ви разделя, а просто защото, например, и двамата сте на работа. Да усетиш, че ти липсва близък човек в най-обикновен ден, това е просто знак, че обичаш. И няма никакво значение дали не сте разделени от разстояние – сърцата, които се обичат, вече са заедно. Истинският щастливият човек оценява дори това някой да му липсва.
Да ти липсва някой означава, че осъзнаваш значението на този човек в твоя собствен живот.

 

Като момента, в който кучето ти скача върху теб, за да те "прегърне"...


Дори и учените не знаят как кучето е получило ролята, която играе днес в живота ни, как наистина се е превърнало в най-добрия приятел на човека. И няма голямо значение. Това, което има значение е, че кучето е способно на безмерна, безусловна любов, която свършва само с последния му дъх.
Истински щастливите хора, които са се докоснали до тази невероятна любов, знаят как да оценят мига, когато животното те гледа с обожание и се хвърля с цялата си тежест, за да те "прегърне" и докосне, за да ти покаже, че те обича. Безценен миг!


Като момента, в който превръщаш банята в музикална сцена


Щастливият човек знае колко е приятно да пееш с цяло гърло под душа! Истински поток на щастие и радост тече, когато отпуснеш глас и хич и не ти пука можеш или не можеш да пееш. Опитай и бъди с цялото си същество в този миг.


Като момента, в който усещаш топлината и аромата на сутрешното кафе


Още един прекрасен ден е започнал, нали! Много хора са превърнали сутрешната чаша кафе в ритуал, по време на който нищо и никой на този свят няма значение. Това са няколко минутки блаженство, които всеки заслужава да прекара сам със себе си или да сподели с най-близките си. И докато едни го пият бавно и с наслада, гледайки света през прозореца, други се наслаждават на хубава книга. Щастливите хора знаят колко са ценни подобни ритуали.


Като момента, в който приключваш с тренировката си и се чувстваш наистина доволен от себе си


Всъщност не е задължително да е тренировка. Може да бъде всеки един миг, в който си се справила с всекидневните си ангажименти. Щастливите хора познават задоволството от добре свършената работа.


Като момента, в който отваряш нова книга и не знаеш в какви светове ще те отведе


Мигът, в който отваряш нова книга, е като да отвориш подарък изненада. Никога не знаеш какво те чака вътре. А най-фантастичното е, че книгата има силата да те промени. Затова и щастливите хора се наслаждават на всяка прочетена страница.


Като момента, в който плисва летен дъжд, а ти си с любимата си рокля...


И още колко много "малки" моменти от живота биха могли да ни направят щастливи, ако само се научим да ги забелязваме.


 

Коментари към "Миговете на щастие, които трябва да се научим да забелязваме":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg