Ако до сега сте гледали на шоколада като на най-вкусната калорийна бомба, време е да смените гледната си точка. Това изкушение е и страхотна грижа за красотата на кожата! Черният шоколад стимулира възстановяването й, подхранва я и я прави гладка, мека и нежна като кадифе…
Всичко това, разбира се, се дължи предимно на какаото. То прелива от полезни вещества като флавоноиди, антиоксиданти, минерали, витамините А, B1, C, D и E, желязо, калций и калий, магнезий… Много са, наистина много.
Мислим, че няма нужда да ви убеждаваме повече, че от шоколада става прекрасна маска за лица, затова направо преминаваме към рецептата…
Необходими продукти:
1 чаша пълномаслено мляко
3 с.л. морска сол
1 черен шоколад ( поне 70%)
Начин на приготвяне:
Изсипете млякото в малка купа и прибавете морската сол. Разбърквайте добре, за да се разтвори солта.
Маската се приготвя на водна баня, затова ви трябват 2 съда. Нека единият бъде тиган, в който да сложите малко вода, колкото да покрие дъното.
В другия съд сложете начупения шоколад, а самия съд сложете в тигана.
Изчакайте шоколада да се разтопи като непрекъснато бъркате с дървена лъжица.
След това прибавете млякото и солта, и продължете да бъркате, докато се смесят добре.
Преди да се поглезите с получената маска, изчакайте да изстине. След това я нанесете върху лицето и шията си. Изчакайте 20 минути, отстранете я с помощта на мокра кърпа и измийте.