Модел отвръща на удара! Как отговори на обвинението, че не е във форма

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Лица

Британският модел Чарли Хауърд „хвърли“ гнева си срещу агенцията, която я представлява, в социалните мрежи. Моделът публикува гневно писмо до неназованата агенция, в което заявява, че няма да се почувства зле и засрамена, защото са я нарекли „твърде голяма“ и „извън форма“. От писмото на Чарли става ясно, че агенцията е отказала да я представлява, защото момичето явно не е във форма да бъде модел. И тук си задаваме въпроса какво означава за представителите на агенцията и изобщо за модния бизнес да си във форма? Само погледнете снимките на Чарли!

 

В разигралата се ситуация сякаш изплува вечния проблем за непосилните стандарти за красота, които модния бранш и рекламата създават, за имиджа ала Барби, който е буквално непостижим за повечето обикновени момичета. Но не само това – отчаяният стремеж да изглеждат като Барбита, защото вярват, че това и само това е еталонът за красота, води младите момичета до страшни проблеми, физически и психически.

Дали обаче случаят на лондонския модел е патова ситуация, която много добре демонстрира именно налагането на тези абсурдни стандарти, или Чарли Хауърд направи публично достояние споровете си с агенцията, които се базират по-скоро на чепат характер? Показваме ви нейната публикация и отговорът на агенцията!

„Ето едно голямо Майната ви на моята(вече бивша) агенция за модели, затова че при височина 1.73 м и размер 6-8(UK), те ми казаха, че съм „твърде голяма“ и „извън форма“, за да работя в модната индустрия.

Повече няма да ви позволявам да диктувате какво не е наред с вида ми и какво трябва да променя, за да бъда „красива“(като да стопя два скапани сантиметра от ханша) с надеждата, че това ще ви накара да ми намерите работа.

Отказвам да се чувствам засрамена и разстроена всеки ден, защото не отговарям на абсурдните ви, непосилни стандарти за красота, докато вие си седите на бюрата всеки ден, тъпчейки кексчета и бисквити в гърлата си, обиждайки мен и приятелите ми за външния ни вид. Колкото повече ни принуждавате да отслабваме и да бъдем дребни, толкова повече на дизайнерите им се налага да правят дрехи, които отговарят на размерите ни, толкова повече млади момичета се разболяват. Това вече не е имиджът, който искам да представям.

В случай, че не сте го осъзнали, аз съм жена. Аз съм човек. Не мога чудодейно да смаля костите на ханша си, за да вляза в дрехи в умален размер или да отговоря на „стандартите на агенцията“. Борих се с природата си дълго време, защото определяхте формата на тялото ми като „закръглена“, но наскоро започнах да обичам формите си. Нямам големи гърди, но дупето ми е ок J, а голяма част от клиентите ми са ок с това.

И все пак, нека се изправим пред фактите: когато тежах 47 килограма, все още не бях достатъчно слаба за вас. Когато започнах да ходя по 5 часа седмично на фитнес, вие пак не ми намирахте работа. Няма как да спечеля.

Иронично е, че обичам да бъда модел – хората, които срещам, местата, които посещавам, гордея се с работата, която върша. Ще продължавам да я върша, но само при моите условия. Моето ментално и физическо здраве е по-важно от числото на кантара, колкото и да искате да подчертаете това.

Когато(или ако) някоя агенция иска да представлява мен заради мен, моето тяло и ЖЕНАТА, която съм, обадете ми се.“

 

Въпреки че Чарли не споменава името на агенцията, в дискусията се включва една дама, Annette-Marie Kjean, чиято биография в Twitter сочи, че е управител на Wilhelmina – световна агенция за модели с клон в Лондон. Ето и нейният отговор.

„Избрала си публичен форум, за да изразиш чувствата си…За да си справедлива, би трябвало да имаш смелостта да разкажеш цялата истина за преживяването да те представляваме. Твърде бързо обиждаш на килограми жените в офиса, въпреки че твърдиш, че това е точната причина да се почувстваш наранена. Може би сега е подходящ момент да обмислиш как и защо действително решихме да приключим отношенията си с теб…Помни, че ни напусна веднъж заради друга агенция и след това се върна, молейки отново да бъдеш с нас, а ние те приветствахме с добре дошла. Пропуснала си този момент. След като много години давахме най-доброто от себе си за теб, жалко е, че все още отказваш да видиш фактите и избираш да споделиш само своето мнение, много лоша услуга за всеки, който чете поста ти.“

 

Снимки: Instagram/charlihoward

 

Вижте още:

Стига вече модели с наднормено тегло


 

Коментари към "Модел отвръща на удара! Как отговори на обвинението, че не е във форма":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg