Модерните начини за запознанства - Бързи Срещи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Бързи Срещи (Speed Dating) като формати модерен начин за запознанства все повече набира популярност и у нас. В САЩ възникват през 1998г. в кафе в Бевърли Хилс и от тогава са се превърнали в част от ежедневието на хората.  Поинтересувахме се от видовете бързи срещи и се оказа, че има много различни събития от типа. Ето и най-интересните тематични бързи срещи, за които разбрахме.

 

1. Професионални бързи срещи – вече и в България се организират събития от този тип с цел намиране на работодатели и обратното. В тях от една страна участват фирми, организации и компании, от друга, хора, търсещи работа.

 

2. Слепи бързи срещи (Blind Speed Dating) – това са така наречените слепи срещи, в които след регистрация и попълнен профил, организацията намира партньор за бързи срещи и ви среща, без да сте се виждали предварително. В други страни пък този формат е малко по-различен: използвайки шал/лента за очите, хората разговарят без да се виждат и на практика е важно какво ще кажат, а не как изглеждат.

 

3. Бързи срещи със специален фокус – бързи срещи за любители на книги, на етно културата или религията – тук срещите има тематичен фокус и позволяват на хората да намерят своята половинка по интереси.

 

4. Бързи срещи за чернокожи (Black Speed Dating) –  в Америка има специален сайт, който организира единствено бързи срещи между чернокожи, както и такива между бели жени и чернокожи мъже.

 

5. Бързи срещи „По-възрастни жени с по-млади мъже“ (Cougar/Boy Toy Speed Dating) – името подсказва за кого са предназначени тези срещи. Все по-често срещана комбинация в САЩ.

 

6. Мълчаливи бързи срещи (Silent Speed Dating) – в Лондон се организират нов тип бързи срещи, в които участници мълчат. Според организаторите липсата на разговор между участниците води до по-интимно преживяване със срещуположния пол, при което се разчита  единствено езика на тялото и очите.

 

Голяма част от организаторите на бързи срещи се занимават и с мачмейкинг, което е индивидуална услуга за намиране на партньор. В България такава организация е ClubR, която организира не само Бързи Срещи в София, Пловдив и Бургас, но също така и тематични Партита за необвързани, Коктейлни вечери за необвързани както и мачмейкинг. Повече информация за събитията им, можете да те намерите на сайта  www.clubr.bg както и на фейсбук страницата им ТУК.


 

Коментари към "Модерните начини за запознанства - Бързи Срещи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg